Greška

Došlo je do greške.

Od novootkrivene tehnologije se očekuje da će dramatično poboljšati bateriju vašeg telefona

03.05.2021 16:33 | 0 Mobile
Od novootkrivene tehnologije se očekuje da će dramatično poboljšati bateriju vašeg telefona

 

Telefoni će izgubiti između 5-10% prvobitnog kapaciteta baterije za otprilike godinu dana aktivne upotrebe, u zavisnosti od vremenskih uslova oko vas i načina na koji koristite i punite telefon. Dakle, problem stoji - kako postići da telefon držite duže od tri godine i ne brinete da li će njegovo trajanje baterije biti razlog za kupovinu novog?

Rešenje bi se moglo pronaći i pre nego što smo mislili, zahvaljujući japanskom naučnom timu sa Japanskog naprednog instituta za nauku i tehnologiju (JAIST). Kaže se da novootkriveni materijal pomaže baterijama da usporavaju proces razgradnje, zadržavajući 95% svog prvobitnog kapaciteta tokom pet godina ili duže. Ako je ovo tačno, vaš novi pametni telefon ostaće upotrebljiv mnogo duže nego ranije - što je sjajno ako biste želeli da ga zadržite pet ili više godina. Uz nove štedljivije procesore koji će imati podršku i za četiri generacije Android ažuriranja, ovo bi mogla biti velika stvar za sve potrošače i veliku uštedu, pre svega.

U svakom slučaju, novi materijal koji je otkrio JAIST naziva se Bis-imino-acenaphthenequinone-Paraphenylene (BP), i ne samo da zvuči kao najduža čarolija Harry Pottera, već bi se moglo pokazati i da deluje magično. Navodi se da pomaže baterijama na pametnim uređajima da zadrže 95% svog kapaciteta čak i nakon 1.700 ciklusa punjenja. Ako bilo šta od ovoga zvuči poznato, to je zato što je apstraktni naziv nove tehnologije baterija složen način da se kaže - grafit.

Baterija.jpg

Kako je izjavio profesor Matsumi, očekuje se da će nova tehnologija baterija učiniti pametne telefone dugoročno pouzdanijim, a takođe i održivijima. Čini se da će tehnologija imati koristi i od proizvođača, od kojih se očekuje da počnu da ulaze na nova tržišta pametnih uređaja. Nije tajna da Apple, Xiaomi i Huawei planiraju da uđu na tržište električnih vozila (EV). Xiaomi već neko vreme zapravo proizvodi električne skutere, koji takođe mogu imati koristi od novootkrivene tehnologije baterija.

Naravno, nosivi uređaji poput pametnih satova, bubica, pa čak i trackeri su takođe potencijalni domaćini ovog inovativnog hardvera, pa se očekuje da će tehnologija biti dostupna svima. Uzbuđeni smo da vidimo kako će se razvijati ova priča i radujemo se proizvodima prve generacije koji će sadržati tu tehnologiju.

Izvor: Phonearena 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Samsung predstavlja novo, posebno izdanje Galaxy Buds Pro bežičnih slušalica

Verizon prodaje Yahoo i AOL kompaniji Apollo za 5 milijardi dolara

10104
10105
10106
10107
10108
10109