Greška

Došlo je do greške.

Od sledeće godine ukidaju se laptop modeli Pentium i Celeron procesora, menja ih - Intel Processor

17.09.2022 12:30 | 0 Hardver
Od sledeće godine ukidaju se laptop modeli Pentium i Celeron procesora, menja ih - Intel Processor

Intel je danas predstavio novu umotvorinu - procesor za osnovni rad i korisnike sa baznim zahtevima po pitanju snage ugrađenog hardvera i to pod vema inspirativnim nazivom - Intel® Processor. Novi procesor će zameniti postojeće brendove Intel Pentium® i Intel Celeron®, grupu proizvoda namenjenih prenosnim računarima koji će se pojaviti 2023. godine.

Zašto je ovo oupšte važno?

Sa izlaskom nove i modernizovane arhitekture, Intel će nastaviti da se fokusira na svoje vodeće brendove: Intel® Core™, Intel® Evo™ i Intel vPro®. Pored toga, ova promena metodologije označavanja procesora pojednostavljuje ponudu Intelovih proizvoda u svim segmentima računara kako bi omogućio i  Intelovim korisnicima lakše donošenje odluke o kupovini procesora odgovarajućih performansi.

O Intel Processor-u

Intel Processor je brend koji će obuhvatiti više modela, pomažući time da se pojednostavi kupovina. Suštinski se ništa ne menja jer će Intel nastaviti da isporučuje iste proizvode unutar određenog cenovnog segmenata. Ponuda Intel procesora ostaje ista, kao i plan izlaska novih proizvoda.

Intel_procesor_logo.jpg

Da li je pametan potez?

Pa ne bi se složili sa konstatacijom da  je ovo pametan potez. Obzirom da je Intel imenicu procesor, vezao za naziv svog brenda, očigledno aludirajuči na to da kada govorite o procesoru mislite na Intel. Ipak, pošto su u pitanju najslabiji i najsporij modeli, zamislite situaciju kada neko pita da li da kupi model laptop-a  sa Intel Processorom? Odgovor lako može biti – nikako ne kupuj to, jer su Intel Procesori  najgori i najsporiji, zapravo oni sa malo snage, neodgovarajući, sporaći, “treš” ili još nešto gore :)

To može da zbuni korisnika i navede ga na pogrešnu poruku kako valja izbegavati i Intel Core, Evo i ostale modele… sve što se zove Intel!

Monitor sa Wi-Fi antenom koja se može koristiti na računaru

Zaposleni u Meta revoltirani zbog odluke da dele radne stolove

10203
10205
10206
10207
10208
10209