Oculus razvija samostalnu i jeftinu VR kacigu za narednu godinu

Uređaj, kodnog imena Pacific, je kompaktniji od Rifta, lakši od Samsung Gear VR i može se kontrolisati uz pomoć bežičnog upravljača.

Prema navodima Bloomberga, Oculus (čiji je vlasnik Facebook od 2014. godine) planira da do kraja godine predstavi samostalnu VR kacigu, kojoj neće biti potrebno povezivanje na telefon ili PC. Kaciga će se na tržištu naći tokom 2018. godine i imaće cenu od oko 200 dolara, što je značajno manje od kompanijinog Rift modela.Uređaj, kodnog imena Pacific, je kompaktniji od Rifta, lakši od Samsung Gear VR i može se kontrolisati uz pomoć bežičnog upravljača. Pokretaće Qualcomm čipset, ali neće imati tehnologiju pozicionog praćenja.Prema navodima izvora, Xiaomi će proizvoditi dolazeću Oculus VR kacigu, koja će imati Oculus brendiranje svuda sem u Kini gde će koristiti Xiaomi brend. Facebook radi na još jednom samostalnom VR uređaju, kodnog imena Santa Cruz, koji će imati svu snagu Rifta ali neće morati da se povezuje na PC.Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi