Greška

Došlo je do greške.

Očekuje se pad cena grafičkih karti tokom jula

30.06.2018 12:13 | 10 Hardver
Očekuje se pad cena grafičkih karti tokom jula


Tokom proteklih godinu dana, potražnja za grafičkim kartama od strane rudara kriptovaluta je bila ogromna, što je dovodilo do nestašice GPU-ova za potrošače ali i povećanje njihovih cena do ekstremnih nivoa. Tokom ovog perioda, proizvođači nisu mogli da proizvedu dovoljnu količinu grafičkih karti, što je prouzrokovalo probleme sa zalihama kako u GPU sferi, tako i u drugim sektorima.

Međutim, početkom 2018. godine, vrednost kriptovaluta je poprilično počela da opada, čime je i rudarenje kriptovaluta postalo da bude manje profitabilno. Ovakve promene sada dovode do komešanja i na GPU tržištu. Prema nedavnim navodima, Nvidia je proizvela prvelike količine grafičkih karti iz GTX 10 serije, koje su trenutno na zalihama i koje usporavaju objavu naredne generacije GPU hardvera.

Pogledajte još: GeForce GTX 1180 odložen jer na tržištu ima previše aktuelnih GPU-ova?


Ovakav razvoj stvari stavlja kompaniju Nvidia u nezgodan položaj, jer PC gejmeri nisu voljni da investiraju u GTX 10 seriju grafičkih karti kada je nova serija na putu i toliko blizu potencijalne objave.

DigiTimes izveštava da, prema navodima njihovih izvora iz lanaca snabdevanja, se očekuje prosečan pad cena grafičkih karti od oko 20 procenata tokom narednog meseca. Ovo bi kompaniji Nvidia trebalo da bude dovoljno da se otarasi prekomerno proizvedenih GPU modela iz GTX 10 serije, pre objave GTX 11/20 serije.

Izvor: Ovewrclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

Na Benchmark forumu uvek možete pratiti kvalitetne aktuelne diskusije iz IT industrije 

Komentari

0 Dodaj komentar

OVERKILL's The Walking Dead PC sistemski zahtevi

Samsung počeo sa proizvodnjom preklopnih OLED panela

10203
10205
10206
10207
10208
10209