Greška

Došlo je do greške.

Objavljeno koje će biti najveće unapređenje za Android 13

22.04.2022 11:13 | 0 Software/Web
Objavljeno koje će biti najveće unapređenje za Android 13

 

Android 13 dolazi, a sa svakim danom manje koji nas deli od njegovog zvaničnog predstavljanja čini se da se pojavljuju nove informacije o ovom operativnom sistemu. Sada, pojavile su se informacije vezano za do sada najveće unapređenje koje će najnoviji operativni sistem kompanije Google za mobilne uređaje predstaviti.

Do sada, jedno od najomraženijih iskustava prilikom upotrebe Android operativnog sistema bila je potreba da se aplikacije koje rade u pozadini ručno ugase. Svi znamo kako to izgleda, jer je Android od starta dizajniran tako da aplikacije ostaju da rade u pozadini kako bi se brže pokrenule kada su korisnicima ponovo potrebne.

Iako su mnogi proizvođači koji dizajniraju mobilne uređaje i korisnička okruženja bazirana na Android operativnom sistemu predstavljali svoja rešenja, i dalje je poslednja reč bila na kompaniji Google od koje se očekivalo da ponudi bolje rešenje za zaustavljanje rada pozadinskih aplikacija.

Konačno, čini se da je kompanija Google rešila da se pozabavi ovim problemom u najnovijoj iteraciji svog operativnog sistema za mobilne uređaje, Androida 13. Prema navodima na portalu XDA-Developers, nedavno je primećen deo koda koji se odnosi na raspoređivanje radne memorije i optimizaciju resursa na mobilnom uređaju.

 

android_2.jpgSada, kompanija Google zvanično je potvrdila navode koji su se pojavili na ovom portalu a tiču se MLGRU (Multi-Generational Least Recently Used) funkcionalnosti. Ovo je tehnologija koja omogućava bolje iskorišćenje procesorske snage i smanjenog pritiska na radnu memoriju od strane pozadinskih aplikacija.

Prema navodima kompanije Google i MLGRU tima, ova funkcionalnost testirana je na više jednog miliona Android mobilnih uređaja. Prema ostvarenim rezultatima, primećena je smanjeno upotrebljavanje procesorskih resursa od strane kswapd-a od 40%.

Pored toga, Android 13 mogao bi da se pojavi i sa novim funkcionalnošću pod nazivom setGameState koja će se nalaziti unutar GameManager API-a. Kada se video igre budu učitavale, ova funkcionalnost će aktivirati GAME_LOADING mod koji bi trebalo da skrati trajanje učitavanja video igara kroz unapređivanje procesorskih performansi, javlja Gizchina.

Dakle, dva velika unapređenja unutar Android 13 koja za svrhu imaju dodatno ubrzavanje rada i veću udobnost korisnika.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


OnePlus Ace predstavljen sa Dimensity 8100 Max čipsetom

Predstavljeni Motorola Moto g 5G i Moto G Stylus 5G

10504
10505
10506
10507
10508
10509