Objavljene slike patenta za Samsungov smartfon sa fleksibilnim ekranom

Novi patent kompanije Samsung Electronics može nam dati još jedan uvid u ono što možemo očekivati od prvog sklopivog telefona kompanije Samsung

 
Prošle nedelje, DJ Koh, predsednik biznis mobilnih komunikacija u Samsung Electronics, doneo je lepe vesti. Samsung će ne samo pustiti svoj prvi sklopivi pametni telefon u roku od nekoliko meseci, već kompanija takođe planira objavljivanje novih preklopnih modela na godišnjoj bazi. Novi patent kompanije Samsung Electronics može nam dati još jedan uvid u ono što možemo očekivati od prvog sklopivog telefona kompanije Samsung, ali i od budućih modela.
Početkom prošle godine, Samsung Electronics je podneo patent kod Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (VIPO) za “fleksibilni uređaj za prikaz i način kontrole prikaza”. Patent je objavljen 7. novembra 2018. godine. Tako je, istog dana kada je održana Konferencija za programere i predstavljen preklopni telefon.
Pogledajte još: Samsung Galaxy Note 10 bi mogao doći sa 6.66 inčnim 4K ekranom?
Patent opisuje sklopivi pametni telefon sa rotirajućom šarkom. Uređaj ima ekran na prednjoj strani i veći displej tableta iznutra. Za prednji ekran su opisane razne opcije (pogledajte slike ispod). Najnapredniji model ima ugrađeni zvučnik i senzore u ekranu. Takođe, taster za uključivanje je integrisan u ekran. Sklopivi uređaj će takođe imati digitalnu kameru, iako nije jasno gde će biti postavljena.
Pored toga, patent opisuje i integraciju “hologram uređaja” i “projektora”. Kako ovo radi? Projektor baca svetlo na displej tako da 3D projekcije slika mogu biti prikazane u vazduhu. Ranije ovog meseca objavili smo informacije o drugom Samsung patentu na kojem je opisana slična funkcija, a to je patent sa kamerom i senzorima ispod displeja.
Podrazumeva se da neće svi dizajni koji su opisani u patentu (odmah) postati dostupni kao krajnji proizvod. Ali patent pruža uvid u razvoj koji možemo očekivati u narednim godinama sa sklopivim pametnim telefonima. Na primer, čini se sasvim prihvatljivim da će okviri vremenom potpuno nestati, već će se ekran takođe omotavati oko celog uređaja. To je, zapravo, jedna od jedinstvenih karakteristika fleksibilnog displeja.
Pogledajte sve prijavljene patente za ovaj fleksibilni uređaj, koji će se, kako se nagađa, zvati Samsung Galaxy F ⬇
 
samsungblokdiagramzasklopivitelefon.jpg
samsungsklopivitelefon1.jpg
Samsungsklopivitelefon2.jpg
Samsungsklopivitelefon3.jpg
 
Izvor: LetsGoDigital 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi