Objavljena prva Android P verzija za developere

Google je objavio prvu verziju svog novog Android P softvera, koji je za početak namenjen developerima

Kompanija Google je objavila prvu verziju svog novog Android P softvera, koji je za početak namenjen developerima. Ažuriranje, dostupno samo na Pixel uređajima, dodaje poboljšanja za kamere, bolja obaveštenja za messaging aplikacije i podršku za izreze u vrhu ekrana.Poput većine ranijih Android objava, Android P verzija se više fokusira na poboljšavanje ključnih funkcija u operativnom sistemu nego dodavanje novih funkcija. Ali tu je ipak i nekoliko bitnijih promena koje je potrebno izdvojiti:- API za više kamera znači da će aplikacije moći da pristupaju istovremeno obema kamerama na telefonima, koje imaju sistem sa dve kamere na poleđini ili s prednje strane.- Osvežena su obaveštenja, sa mogućnošću da se prikazuje više informacija u obaveštenjima za poruke. Ovo uključuje i fotografije, stikere i pametne odgovore.- Podrška za izreze u vrhu ekrana (notch), što će developerima omogućiti lakšu kontrolu nad tim kako njihove aplikacije izgledaju na sve većem broju uređaja koji implementiraju novi trend.- Poboljšanja koja omogućavaju duži radni vek baterije i bolju iskorišćenost memorije.- Sigurnosna poboljšanja, sa fokusom na to da aplikacije u pozadini neće moći da pristupaju mikrofonu i kameri uređaja.
android2_14.jpgDeveloperi, koji su zainteresovani da isprobaju novo Android P ažuriranje, će morati ručno da ga preuzmu. Google ističe da je još uvek rano objavljivanje ažuriranja kao dela zvaničnog Android Beta programa.Kada je ime novog operativnog sistema u pitanju, Google se obično odlučuje da ga objavi tokom svoje I/O konferencije, mada je rani favorit korisnika naziv Android Pie.Izvor: Mashable

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi