Greška

Došlo je do greške.

Obaveštenja u najnovijoj Firefox Nightly verziji će biti manje dosadna

04.11.2019 18:30 | 0 Software/Web
Obaveštenja u najnovijoj Firefox Nightly verziji će biti manje dosadna


Od Firefox 72 verzije, koja se očekuje tokom januara, pop-up prozori koji od korisnika traže da odobre obaveštenja će biti manje iritantni. Od januara, ikonica za obaveštenja će indicirati da je moguće odobriti obaveštenja (za razliku od aktuelnog stanja gde poruka iskače i od korisnika traži da omogući obaveštenja za svaku stranicu).

Telemetrijski podaci kompanije Mozilla pokazuju da je pop-up o obaveštenjima bio najčešći tip ovog tipa upita koji se prikazivao Firefox Beta korisnicima, a ukupno je od 25. decembra 2018. do 24. januara 2019. godine prikazano 18 miliona ovakvih pop-up obaveštenja.

 

Pogledajte još: Firefox ažuriranje omogućava praćenje aktivnosti i zaštite informacija


Mozilla takođe ističe da je manje od 3% ovih upita prihvaćeno od strane korisnika, dok su ostali odbačeni. U 19 procenata slučajeva, pop-up je dovodio do toga da korisnik odmah napusti sajt. Prema navodima, obaveštenja ovog tipa predstavljaju iritantnu pojavu, jer ne poboljšavaju korisničko iskustvo ili korisnici ne razumeju na koji način je njihovo iskustvo poboljšano.

Od verzije Firefox 72, oni sajtovi koji forsiraju pop-up prozore sa obaveštenjima koji se iznenadno pojavljuju, više neće moći da iritiraju korisnike.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Gigabyte RTX 2080 Ti Gaming Box je eksterna grafička karta sa tečnim hlađenjem

Sve verzije Diablo IV igre će imati samo onlajn opciju

10504
10505
10506
10507
10508
10509