Greška

Došlo je do greške.

NZXT kupio Forge i značajno pojačao svoj softverski deo

31.07.2018 17:09 | 0 Biznis IT
NZXT kupio Forge i značajno pojačao svoj softverski deo


Saopštenje za javnost

NZXT je jedno od vodećih imena na polju razvoja uređaja za PC gejming koji su kontrolisani naprednim softverskim rešenjima. Danas je zvanično objavio da je kompletiran postupak akvizicije softversko-programerske kuće Forge iz San Franciska, jedne od prvih koja je tržištu ponudila softversko rešenje za snimanje i deljenje PC "gejmplej" sadržaja. Obe kompanije su osnovane sa ciljem razvoja PC-a kao najpodesnije i društveno najmasovnije gejming platforme. Pod okriljem akvizicije koja je sklopljena 03. jula 2018. godine, osoblje Forge-a će se pridružiti NZXT timu na različitim pozicijama od inženjera do upravljačkih funkcija. Johnny Hou, osnivač kompanije NZXT će nastaviti sa svojom dosadašnjom funkcijom kao predsednik i izvršni direktor kompanije. Jared Kim, osnivač kompanije Forge, će preuzeti funkciju podpredsednika, softverske divizije u NZXT-u. Finanskijski detalji novo-ugovorenog posla nisu poznati.

Vizija budućnosti
NZXT je već duže vremena glasnogovornik "Smart PC" koncepta – hardverske platforme pokretane integrisanim softverom čiji je cilj da se u potpunosti eliminištu problemi prilikom konfigurisanja, upravljanja i korišćenja PC računara. Njegova uloga je da podesi i optimizuje PC u pravcu optimalnih gejming performansi – počev od idealnog upravljanja hlađenjem do overkloking mogućnosti – koje je do sada bilo pod ručnom kontrolom korisnika. Sve to korišćenjem znanja stečenog zajedno kroz iskustvo i proces učenja. Sa napretkom ostvarenim u oblastima komplikovanih proračuna i mašinskog učenja, a što je do sada tradicionalno bilo predmet prećutnog pristanka, standardnih  početnih podešavnja ili postupka postepenog učenja, od sada može biti u potpunosti automatizovan proces.

nzxt2_11.jpg

"U NZXT-u osećamo da je industrija ostvarila veliki napredak u nameri pojednostavljenja iskustva u konfigurisanju i korišćenju PC gejming računara, ali je tu još uvek dovoljno prostora i brojne mogućnosti za potencijalno unapređenje", izjavio je Johnny Hou. "Novo partnerstvo je sledeći korak u pravcu stvaranja PC-a kao najbolje gejming platforme. Donoseći neverovatan talenat i iskustvo,  Forge tim će nam pomoći u nameri stvaranja naprednih alata kao što su CAM i funkcija adaptivne redukcije buke (ANR) čije blagodeti već osećate, a što će dodatno učvrstiti poziciju NZXT-a u budućnosti".

Sve se vrti oko gejminga
Forge je posvećen izgradnji boljeg osećaja povezivanja gejming populacije i naprednijeg iskustva PC gejminga među najmasovnijom populacijom korisnika PC tehnologija, pomoću razvoja softverskih alata i programa koji omogućuju gejmerima lako snimanje najzanimljivijih "gejmplej" momenata u najkraćem mogućem trenutku, obradu videa i pripremu za deljenje, pa čak i prenos uživo kompletnih gejming sesija direktno preko Twitch i You Tube kanala. Njihov iskusni softverski tim je napravio sistem za snimanje kadrova u igrama, prenos sadržaja uživo i upotrebu naprednih funkcija direktno iz igara, naprednu tehnologiju koju koriste već sada milioni gejmera širom sveta.

"Činjenica da je hardver posatao značajno kompleksniji je prepreka za mnoge PC gejmere i naš plan je da uposlimo softver kako bi smanjili uticaj dotičnog problema", izjavio je Jared Kim. "To je šansa za veoma sposobne stručnjake u našem softverskom timu - da budu direktno anagažovani u svakoj etapi razvoja PC gejming hardvera naprednih karakteristika, a što je sa druge strane jedinstvena prilika i iskustvo. Veoma smo uzbuđeni što ćemo raditi zajedno sa NZXT-om na stvaranju nove generacije proizvoda".

Posetite NZXT Balkan za dodatne informacije.

Izvor: NZXT

 

Lošija Galaxy S9 prodaja uticala na slabije rezultate Samsunga u drugom tromesečju

Šta je i čemu služi Huawei CPU Turbo?

10604
10605
10606
10607
10608
10609