Greška

Došlo je do greške.

Nvidijino preuzimanje Arma vrednog 40 milijardi dolara suočava se sa dubinskom istragom EU

31.10.2021 11:33 | 0 Biznis IT
Nvidijino preuzimanje Arma vrednog 40 milijardi dolara suočava se sa dubinskom istragom EU

 

Evropska komisija, izvršni ogranak EU, pokrenula je „dubinsku istragu“ o Nvidijinoj akviziciji britanskog dizajnera čipova Arm, koji je trenutno u vlasništvu SoftBanka. Nvidia je pre više od godinu dana objavila da želi da kupi Arm za 40 milijardi dolara.

Istraga, koju je Komisija najavila u sredu, predstavlja poslednji neuspeh za kompanije za proizvodnju čipova koje su već rekle da je malo verovatno da će posao biti završen pre prvobitnog roka u martu 2022.

Komisija je saopštila da je zabrinuta da bi spajanje moglo da ograniči pristup Armovim „neutralnom“ dizajnu čipova i da bi moglo dovesti do viših cena, manjeg izbora i smanjenja inovacija u industriji poluprovodnika.

„Iako se Arm i Nvidia ne takmiče direktno, Arm-ov IP je važan input u proizvodima koji se takmiče sa proizvodima Nvidije, na primer u centrima podataka, automobilskoj industriji i IoT“, rekla je izvršna potpredsednica Margrethe Vestager u izjavi.

Naša analiza pokazuje da bi akvizicija Arma od strane Nvidije mogla dovesti do ograničenog ili degradiranog pristupa Arm-ovom IP-u, sa efektima distorzije na mnogim tržištima na kojima se koriste poluprovodnici“, dodala je ona.

 

Ako ste propustili: Nvidia veruje da će akviziciju ARM-a kompletirati tokom 2022. godine

Ovo preuzimanje takođe treba da ispitaju regulatori u SAD, Velikoj Britaniji i Kini.

Mi blisko sarađujemo sa Evropskom komisijom kroz regulatorni proces“, rekao je portparol Nvidije za CNBC. „Radujemo se prilici da odgovorimo na njihove početne zabrinutosti i nastavimo da pokazujemo da će ova transakcija pomoći da se Arm ojača i podstakne konkurencija i inovacije, uključujući i EU."

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


MAG B560M Mortar – Rocket Lake u kontranapadu

Procurili su OPPO Reno7 SE, Reno7 i Reno7 Pro: ovo će biti nova OPPO porodica

10604
10605
10606
10607
10608
10609