Greška

Došlo je do greške.

Nvidia zaradila 972 miliona dolara samo od Nintendo Switcha!

22.06.2018 18:00 | 2 Biznis IT
Nvidia zaradila 972 miliona dolara samo od Nintendo Switcha!


Iako se Nvidia trenutno možda suočava sa prekomernim količinama GeForce 10 serije grafičkih karti, čini se da druge delatnosti kompanije bolje funkcionišu zahvaljujući Nintendo Switchu. Iako Nvidia ne objavljuje redovno koliko zarađuje od svog poslovanja sa GPU-ovima i Nintendo Switchom, kompanijini nedavni finansijski rezultati daju nam ideju o tome koliko je Nintendo hibridna konzola imalo uticaja na popularnu kompaniju za proizvodnju grafičkih čipova. Prema izveštaju The Motley Foola, izgleda da Nintendo Switch čini 18 odsto ukupnih Nvidijinih prihoda u sferi gejminga.

Prihodi od Tegra procesora, koji se koriste u kompanijinim automobilskim rešenjima, kao i u Nintendo Switch konzoli, iznose 1,53 milijardi dolara, a prihodi od automoto investicija su iznosili 558 miliona dolara tokom Nvidijine fiskalne 2018. godine. Ukoliko ovo oduzmemo od ukupnog prihoda Tegra procesora (1,53 milijarde dolara), dobićemo ono što sajt karakteriše kao "ne-automobilski prihod od Tegra procesora". Drugim rečima, prihod od Nintendo Switch procesora ukupno iznosi oko 972 miliona dolara.

Pogledajte još: HDMI 2.1 se očekuje na narednoj generaciji GeForce grafičkih karti

"Nije sasvim jasno kako Nvidia klasifikuje prodaju Nintendo Switcha, ali pretpostavka je da, pošto su ti čipovi zasnovani na istim Tegra procesorima koji su implementirani i u automobilsko tržište i OEM tržište (Tegra telefoni i tableti), marže su u okviru očekivanog - bolje od automoto industrije, ali lošije od GPU gejminga", navodi The Motley Fool.

S obzirom na to da je Tegra procesor, koji se koristi u Nintendo Switchu, daleko od najsavremenijih modela, Nvidia bi postupila pametno ukoliko bi ovaj profit uložila u istraživanje i razvoj efikasnijeg i moćnijeg čipa.

Izvor: NDTV

Komentari

0 Dodaj komentar

Da li je Roblox novi Minecraft?

YouTube našao još načina da vam donosi novac

10604
10605
10606
10607
10608
10609