Greška

Došlo je do greške.

Nvidia zabeležila najnižu vrednost akcija u poslednjih 16 meseci

26.11.2018 10:19 | 0 Biznis IT
Nvidia zabeležila najnižu vrednost akcija u poslednjih 16 meseci


Vrednost Bitcoina je tokom prethodne nedelje bila na najnižim granama još od septembra 2017. godine (tokom vikenda vrednost je pala ispod 4000 dolara), a ovo se odrazilo i na vrednost akcija kompanije Nvidia.

Potpuni kolaps industrije rudarenja kriptovaluta je značajno uticao na finansijsko poslovanje Nvidije na berzi, a kompanijine akcije su na najnižem nivou od jula 2017. godine, nakon što su tokom protekle nedelje ostvarile pad od 10 procenata.


Pogledajte još: Bitcoin nastavlja strmoglavi pad


Nvidia je nedavno objavila da u zalihama ima veliki broj Pascal grafičkih karti iz srednjeg segmenta, što je uticalo na pad prihoda koji stiže od kompanijinog gejming sektora. Iako kompanija nije to potvrdila, industrijski izvori tvrde da je i GeForce RTX serija imala loš start zbog toga što su korisnici odlagali kupovinu u iščekivanju novih GPU modela.

Iako je ovakav razvoj situacije svakako loš za kompaniju Nvidia, pad tržišta kriptovaluta je dobra situacija za PC gejmere. Kako sve manje ljudi kupuje grafičke karte za rudarenje virtuelnog novca, smanjuju se šanse za nestašicom video karti, a očekuje se i stabilizovanje njihovih cena u narednom periodu.

Izvor: PC Gamer

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

20th Century Fox podneo prijavu za zaštitu imena nove igrice Alien: Blackout

Istraživači kreirali lažne 'master' otiske prstiju za otključavanje telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609