Greška

Došlo je do greške.

Nvidia Volta za potrošače se ne očekuje uskoro

15.08.2017 13:46 | 4 Hardver
Nvidia Volta za potrošače se ne očekuje uskoro

Do sada Nvidia je objavila svoju Volta V100 GPU arhitekturu samo za enterprise/server tržište, a stiže sa naprednim funkcijama koje su dizajnirane da obezbede AI kalkulacije i izuzetne performanse procesiranja. Sa ovom objavom, mnogi su sa nestrpljenjem iščekivali potrošačku verziju Volta grafičkih karti, ali će se na ovo izgleda čekati još neko vreme.

Jen-Hsun Huang, CEO kompanije Nvidia, je istakao da nema planova o objavi Volta GPU-ova tokom ovogodišnje sezone praznika ili u skorijoj budućnosti, te da je kompanijina Pascal arhitrktura trenutno neprevaziđena.

Volta za potrošače bi mogla biti odložena iz brojnih razloga - problemi sa proizvodnjom, sa slabim zalihama ili neke tehničke poteškoće. S druge strane, moguće je da Nvidia odlaže Voltu zbog nedostatka konkurencije na GPU tržištu. Kompanija se ne nalazi u poziciji da mora da objavljuje nove proizvode kako bi opstala na tržištu, tako da postoji opcija da Nvidia drži Voltu u rezervi za kasniju objavu.

Za sada deluje kao da bismo Volta GPU za potrošače mogli videti početkom ili sredinom 2018. godine.

Izvor: Overclock3d

zeljo024 Član postova: 166
Citiram korisnika: realno Nema razloga, kidaju AMD na svim poljima. Za nV dobro , ali za kupce lose
Da je samo to upitanju i bilo bi neke nade za gejmere. Ovako AMD ne moze da proizvede kolika je potraznja kod majnera a Nvidia ostaje sama na gejming trzistu i lupa cene koliko joj volja, prakticno kao da vise nisu ni konkurenti jedno drugom jer su orjentisani na potpuno razlicitu vrstu potrosaca. U ocajanju zbog nestasice AMD karti majneri kupuju i Nvidiu bez obzira sto je manja isplativost pa i kod nje vlada nestasica.I za AMD i za Nvidiu predobro, jedino kupci zestoko ispastaju
realno Neregistrovan korisnik
Nema razloga, kidaju AMD na svim poljima. Za nV dobro , ali za kupce lose

Korisnicima 64-bitnog Windowsa se podrazumevano nude 64-bitni Firefox buildovi

Naredni Apple Watch neće implementirati novi dizajn

10203
10205
10206
10207
10208
10209