Greška

Došlo je do greške.

Nvidia Volta stiže početkom trećeg tromesečja?

20.04.2017 20:10 | 3 Hardver
Nvidia Volta stiže početkom trećeg tromesečja?

Prema navodima kineskog sajta MyDrivers, Nvidia planira da objavi svoju Volta liniju mnogo ranije nego što je prvobitno planirano - početkom trećeg tromesečja ove godine. Prema Nvidijinim prvobitnim planovima i roadmapu, Volta se očekivala početkom 2018. godine. Novi izveštaji sugerišu da će Nvidia Volta proizvodi, koji na tržište stižu pod GeForce 20 serijom, biti predstavljeni ranije zbog tržišnih zahteva i namere kompanije Nvidia da dodatno poveća cenu svojih proizvoda kroz objavu nove generacije grafičkih karti.

Za sada, sve navedeno je samo u domenu glasina, ali svakako sugeriše da Nvidia pažljivo posmatra aktuelnu situaciju na tržištu. Iako objava Volta linije ove godine deluje pomalo preuranjeno (Nvidia je tek objavila GTX 10 seriju grafičkih karti, kao i premijum GTX 1080 Ti i Titan Xp modele), ne treba zaboraviti da bi AMD u svakom trenutku mogao da uskoči sa Vega linijom. Nvidia svakako želi da bude spremna i da na vreme ima spreman odgovor na ponudu konkurencije.

nvidia2_9.jpg

Sugeriše se da bi novi Volta proizvodi trebalo da koriste HBM2 ili GDDR5X memoriju, a ukoliko se obistine ranije glasine koristiće se 12nm proizvodni proces.

Kakve su namere Nvidije za sada nije poznato. Da li kompanija želi da pomrsi konce AMD Vega objavi u drugom tromesečju, ili je u planu Volta objava za datacentre i HPC tržište, ostaje da se vidi.

Izvor: TechPowerUp

KOLOS Član postova: 1814
Maštanje nije zabranjeno.
kosta10 Član postova: 4284
Izgleda da je ostao živ... Prosto neverovatno šta čovek ovde govori. To veze sa pravim stanjem nema!
Da se ne lazemo Neregistrovan korisnik
sada je i vise nego jasno da nV mesecima unazad zna da imaju inferioran proizvod u odnosu na VEGA-u. Jednostavno Paskal je iscedjen do maksimuma i sa njim nemaju nikakve šanse, titane izbacili da spasu šta se spasiti može. Bice lepa godina

Ovako Samsung testira baterije za Galaxy S8 telefone (video)

Samsung uskoro počinje sa proizvodnjom druge generacije 10nm čipova

10203
10205
10206
10207
10208
10209