Greška

Došlo je do greške.

Nvidia tvrdi da viši FPS može da dovede do boljih rezultata u igrama

11.03.2019 20:22 | 6 Hardver
Nvidia tvrdi da viši FPS može da dovede do boljih rezultata u igrama


Kada je gejming u pitanju, postizanje boljih rezultata zavisi od brojnih elemenata. Na primer, od velike je pomoći ukoliko imate dobar tim, a od značaja je i dobro izbalansirana mehanika. Naravno, ukoliko imate dobar hardver i internet konekciju takođe može značajno poboljšati igračko iskustvo.

Nvidia se, bez mnogo iznenađenja, slaže sa ovim stavkama a kompanija je nedavno objavila tekst u kojem tvrdi da viši FPS može da dovede do boljih rezultata u gejmingu. Tekst praktično predstavlja format reklame za kompanijinu novu RTX liniju grafičkih karti, a u okviru teksta se tvrdi da RTX nudi bolju latenciju u odnosu na GTX liniju, za gotovo duplo.


Pogledajte još: Nvidia objavila GeForce 1660 Ti za gejmere sa plićim džepom


Kada je FPS u pitanju, radi se o skraćenici za "frames per second", a odnosi se na to koliko frejmova može biti prikazano na ekranu u jednoj sekundi. Niži FPS može da dovede do toga da animacija izgleda nezgrapnije.

Koncept je primenjen i u gejmingu, gde viši FPS omogućava tečniji gejmplej, koji je od posebnog značaja u brzim naslovima, kao što su Fortnite, Call of Duty, Battlefield ili novi Apex Legends. Postoji nekoliko načina na koje je moguće poboljšati frejmrejt, a među njima je i kupovina boljeg hardvera. Alternativno, od pomoći može biti i snižavanje elemenata u podešavanjima, gde manje moćni računari mogu da žrtvuju kvalitet grafike za viši FPS.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

DukeLander Moderators postova: 8212
Transfer blama...
TuturuTu on 6X
Alex Član postova: 3073
Što je najgore današnji klinci se lože na ovo!
MegaSkot Član postova: 2860

Microsoftov patent bi mogao poboljšati mehanizam za Surface Pro postolje

Samsung patentirao fleksbilni telefon koji se savija ka spolja

10203
10205
10206
10207
10208
10209