Nvidia Titan V GPU benchmark rezultati pokazuju impresivne rezultate

Titan V je još jedan model u nizu Titan grafičkih karti, ali se od prethodnih Nvidijinih modela daleko izdvaja po performansama.

Nvidia je krajem prošle nedelje izvukla keca iz rukava iznenađujućom objavom Volta-bazirane Titan V grafičke karte. Titan V je još jedan model u nizu Titan grafičkih karti, ali se od prethodnih Nvidijinih modela daleko izdvaja po performansama, kao i po ceni od 3000 dolara.U Unigine Superposition benchmarku, Titan V je uspeo da ostvari 5222 poena u 8K Optimized presetu i 9431 poen u 1080p Extreme presetu. U poređenju sa ovim, ekstremno overklokovani GTX 1080 Ti model je poteran do 2.581MHz uz pomoć tečnog azota, što je omogućilo 8642 poena u 1080p Extreme presetu. Na ovom primeru je jasno kolika je sirova snaga Nvidia Volta hardvera. Titan V je ostvario i 126 FPS u proseku u Unigine Heaven benchmarku @1440p. Pod gejming opterećenjem, Titan V navodno ostvaruje poboljšanja između 26% i 87% u sirovim performansama.
nvidiatitanv2.jpgReddit diskusije takođe otkrivaju veliki broj benchmarking testova Titan V grafičke karte, a jasna slika se može lako definisati: Titan V je trenutno najmoćnija gejming grafička karta na svetu, a donosi bolje iskustvo u svakom podešavanju, igri i okruženju (bilo da je VR gejming ili rendering) od bilo koje druge grafičke karte.U Futuremarkovom VR Mark “Blue Room” benchmarku, Titan V lagano ostvaruje 4400 poena, uz iskustvo od preko 90 FPS. TimeSpy benchmark pokazuje 11539 poena, što je za oko 1000 poena više od onoga što GTX 1080 Ti može da ostvari. Imprsivni rezultati su vidljivi i u igrama: prosečno 60 FPS na maksimalnim podešavanjima @1440p i prosečno 157 FPS na Ultra podešavanjima uz istu rezoluciju u Gears of War 4; Prosečno 76 FPS @1440p u Crazy Presetu u Ashes of The Singularity benchmarku; gomila drugih rekorda u igrama kao što su Deus Ex: mankind Divided, Fallout 4, XCOM 2 i druge.
nvidiatitanv3.jpgNa kraju, Titan V donosi bolje performanse od Nvidijine profesionalne Quadro P6000 grafičke karte (koja košta 5000 dolara) u gotovo svim radnim okruženjima.Izvor: The Inquirer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi