Greška

Došlo je do greške.

Nvidia sertifikovala tri nova G-Sync kompatibilna monitora

24.07.2019 15:00 | 0 Multimedija
Nvidia sertifikovala tri nova G-Sync kompatibilna monitora


Kada je VESA objavila svoj Adaptive-Sync standard, Nvidia je razumljivo bila neodlučna da se odmah priključi u ponudi monitora sa ovom podrškom. Kompanija je već nudila svoj G-Sync, konkurentni VRR (osvežavanje sa varijabilnom stopom) koji je od proizvođača zahtevao da prate Nvidijine konkretne standarde.

Ne kreiraju se svi monitori sa varijabilnom stopom osvežavanja jednako. Postoji veliki broj FreeSync/Adaptive-Sync monitora niskog kvaliteta, što je Nvidiju nateralo da tek nedavno počne da podržava standard. Sa ovom podrškom stiže i "G-Sync Compatible" proces sertifikacije, koji Nvidia koristi kako bi ukazala na najkvalitetnije Adaptive Sync monitore na tržištu, otkrivajući najbolje dostupne FreeSync/Adaptive Sync modele.

Sa objavom Nvidia RTX 2080 Super grafičke karte, kompanija je objavila i Geforce 431.60 drajvere. Sa ovim drajverima stiže automatska podrška za tri nova G-Sync kompatibilna monitora. Ovi monitori uključuju HP 24x, AOC AG272FCX6 i AOC AG272FG3R.

 

Pogledajte još: Nvidia neće objaviti GeForce RTX 2080 Ti Super GPU


Za sada nije moguće potvrditi koliko je tačno monitora dostupno sa G-Sync Compatible podrškom, jer lista ovih uređaja nije dostupna van SAD, ali se očekuje da je ovaj broj između 25 i 30 displeja.

Sve Adaptive-Sync monitore je moguće naterati da rade sa Nvidia drajverima, ali displeji koji nisu sertifikovani igračima ne garantuju dobro vizuelno iskustvo.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

MacBook Pro od 16 inča bi mogao stići u oktobru, po ceni od 3000 dolara

Predsednik Honora potvrdio da 5G telefon stiže u četvrtom tromesečju

10304
10305
10306
10307
10308
10309