Greška

Došlo je do greške.

Nvidia razmatra vraćanje GTX 1650 grafičke karte na tržište?

07.04.2021 10:54 | 0 Hardver
Nvidia razmatra vraćanje GTX 1650 grafičke karte na tržište?


Trenutno na svetskom tržištu vlada velika nestašica novih grafičkih karti iz gornjeg segmenta, jer ih rudari kriptovaluta kupuju u velikim količinama za svoje potrebe. Rezultat ovoga je da gejmeri i standardni korisnici imaju problema da dođu do ovih video karti, ali izgleda da Nvidia ima rešenje.

Prema izveštajima iz Kine, sugeriše se da Nvidia razmatra da u prodaju vrati stariji model grafičke karte - GTX 1650. Izveštaji tvrde da je kompanija počela sa proizvodnjom GPU-a, koji je dizajniran kako bi služio kao alternativa gejmerima kojima je potreban novi GPU, a nemaju interesovanja za najnovije tehnologije.

 

Pogledajte još: GTX 1650 koristi GDDR6 jer industriji ponestaje GDDR5 video memorije


Ovo je nešto što je Nvidia radila i u prošlosti. Kompanija je ranije ove godine vratila na tržište GTX 1050 Ti, koji je prestao da se prodaje pre dve godine. Nvidia takođe planira da proizvede više RTX 2060 modela, za one koji žele GPU zasnovan na Ampere arhitekturi.

Pored vraćanja starijih GPU modela, Nvidia takođe preduzima korake kako bi obezbedila da kompanijine zalihe novijih GPU-ova ne budu zloupotrebljabame od strane rudara kriptovaluta. Ovo se postiže limitiranjem određenih funkcija koje grafičke karte čine poželjnim za rudare kriptovaluta.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Velika potražnja za iPhone 12 modelima je omogućila povećanje prihoda Foxconna za 44%

Intel najavljuje svoje Ice Lake Xeon Scalable procesore

10203
10205
10206
10207
10208
10209