Greška

Došlo je do greške.

Nvidia ostvarila rekordno tromesečje za GPU-ove, zahvaljujući tržištu kriptovaluta

12.02.2018 10:23 | 33 Biznis IT
Nvidia ostvarila rekordno tromesečje za GPU-ove, zahvaljujući tržištu kriptovaluta


Odnos kompanije Nvidia prema uzburkanom tržištu kriptovaluta je veoma komplikovan. Kompanija je nedavno objavila da je ostvarila rekordan tromesečni prihod od 2,91 milijarde dolara, što je rast od 10% u odnosu na prethodno tromesečje. Ovakav rezultat je delimično ostvaren i zbog žurbe rudara kriptovaluta da kupe kompanijine GPU-ove, često i u velikim količinama.

Međutim, Nvidia ističe da vrednuje i poštuje svoje osnovno tržište, koje čine gejmeri i razume kako se ovo projektuje na druge Nvidia proizvode, posebno G-Sync monitore. Lojalnost brendu je još jedan bitan faktor, i ovo nije nešto što se može pripisati rudarima kriptovaluta, a Nvidia zna da će trenutna fama oko kriptorudarenja utihnuti u budućnosti.

Nvidia veruje da će tokom narednog tromesečja situacija ostati ista, ali kompanija potvrđuje da ostaje posvećena populaciji gejmera. "Naš glavni fokus je i dalje naše ključno tržište, jer će tržište kriptovaluta najverovatnije nastaviti da bude nestabilno", ističu iz kompanije Nvidia.

Nije pojašnjeno kako Nvidia planira da gejmere učini prioritetnim segmentom. Kompanija je nedavno maloprodaji preporučila da limitiraju broj GPU-ova koje prodaju rudarima kriptovaluta, ali ovo nije nešto na šta Nvidia može konkretno da utiče.

Izvor: TechSpot

newpc Novi član postova: 141
Citiram korisnika: LazaNSZato uopste nije logicno da povecavaju kapacitete zbog rudarenja.
Ovde mislim na balans, t.j. povećanje proizvodje kartica koje su deficitarne, a smanjenje onih koje to nisu. Nikakvo proširenje fabričkih kapaciteta u tom slučaju nije potrebno, samo malo žongliranja u procesu proizvodnje.Kao ozbiljna kompanija, nVidia brine o svojim poslovnim potezima i time se hvale, a sa druge strane kao "ozbiljna" kompanija trljaju ruke i koriste ovu situaciju da uzmu još više profita, pritom hvaleći se time i soleći pamet i prodavcima i svojoj osnovnoj ciljnoj grupi neprimerenim izjavama i astronomskim povećanjem cena...Što se mene tiče, kao i svaki drugi profiter, od mene neće ubuduće dobiti ni centa. Da ne ponavljam, ovo je originalna poruka i ostatak na izjavu PR-a: --- link ---
Slaninica Član postova: 1307
Povecanje proizvodnje im sigurno nije u interesu jer im je cilj da odrzavaju potraznju odnosno nestasicu sto za sobom povlaci vise cene.
nidza998 Član postova: 113
Bravo za odg...lako ce oni povecati proizvodnju ali sta kada se trziste zasiti i vrati u normalu a troskovi veci
LazaNS Član postova: 3091
Citiram korisnika: newpcA ko to zaista uopšte razume? --- link --- Ljudi su uvideli lak način za bogaćenje bez imalo truda. Sa druge strane opipljivi rezultati po džepu običnog korisnika i veštački izazvanoj nestašici kvalitetnih kartica i memorije su evidentni. I ja sam slično prokomentarisao u jednom komentaru na prethodnu sličnu vest, u smislu da nVidia "savetuje" prodavcima da ne prodaju kartice "rudarima" već onima kojima je i namenjena. Rešenje jeste povećanje proizvodnje umesto tako beskorisnih i mogu slobodno reći ciničnih izjava PR-a nVidia-e, ali je očigledno daleko sladja i ekonomski isplativija za njih zarada na skoro duplo većoj ceni uz isti obim proizvodnje.Svako ovde ima pravo da komentariše i to naročito svaki put kada se pomenu kriptovalute i nVidia. Ako administracija ne želi komentare, neka ih jednostavno zabrane, to je bar jednostavno.
Ne sme nVidia da poveca proizvodnju, jer to zahteva ogromna ulaganja koja im se verovatno ne bi isplatila. Oni su svesni da je ovo prolazni trend i kao ozbiljna kompanija ne smeju da se kockaju, ulazu u nove proizvodne kapacitete i onda se nadaju da ce ludilo potrjati sto duze. S druge strane ako potraznja za karticama za rudarenje naprasno nestane za mesec dva, onda su napravili katastrofalan poslovni potez, utukli gomilu para i zavrsili sa viskom kapaciteta, viskom radnika, rupom na racunu. Zato uopste nije logicno da povecavaju kapacitete zbog rudarenja.
zechs Član postova: 7233
Citiram korisnika: sdnenadStvarno ne razumem zašto pojedinci žele da komentarišu svet kripto valuta koji uopšte ne razumeju? Ovo ej da se prestraviš kakvih komentara ima... Ne želim ni da branim niti da napadam kripto-ekosistem, ali ne mogu da ne vidim da se događa nova tehnološka revolucija i razvija nov vid tzv. token-ekonomije. Svet definitivno ide u tom smeru, i sad smešno izgleda neki gejmer koji se buni zbog skupe grafičke karte, a previđa novu tehnološku revoluciju. Mrzeti kripto valute ili majnere podseća na ljude koji su 90tih mrzeli internet ili Windows i videli u tome globalnu zaveru ili kraj sveta.Treba malo proširiti pogled na stvari i shvatiti da napredak ponekad ima lice koje nama nije prepoznatljivo, jer smo se navikli na staro. Blockchain, kripto valute i token ekonomija mogu nam pomoći da se oslobodimo u dobroj meri upravo onoga što vaše grafičke karte čini skupim: posrednika, preprodavaca, kalkulanata i sl. A AMD, nVidia, itd itd... će napraviti nove pogone, štancati više kartica i tržište će se stabilizovati.
Token mreže u mrežnoj arhitekturi propale sad token ekonomija

Koji pametni zvučnik je najpametniji?

Mount Your Friends 3D stiže 23. februara

10604
10605
10606
10607
10608
10609