Greška

Došlo je do greške.

Nvidia ostvarila rekordno tromesečje za GPU-ove, zahvaljujući tržištu kriptovaluta

12.02.2018 10:23 | 32 Biznis IT
Nvidia ostvarila rekordno tromesečje za GPU-ove, zahvaljujući tržištu kriptovaluta


Odnos kompanije Nvidia prema uzburkanom tržištu kriptovaluta je veoma komplikovan. Kompanija je nedavno objavila da je ostvarila rekordan tromesečni prihod od 2,91 milijarde dolara, što je rast od 10% u odnosu na prethodno tromesečje. Ovakav rezultat je delimično ostvaren i zbog žurbe rudara kriptovaluta da kupe kompanijine GPU-ove, često i u velikim količinama.

Međutim, Nvidia ističe da vrednuje i poštuje svoje osnovno tržište, koje čine gejmeri i razume kako se ovo projektuje na druge Nvidia proizvode, posebno G-Sync monitore. Lojalnost brendu je još jedan bitan faktor, i ovo nije nešto što se može pripisati rudarima kriptovaluta, a Nvidia zna da će trenutna fama oko kriptorudarenja utihnuti u budućnosti.

Nvidia veruje da će tokom narednog tromesečja situacija ostati ista, ali kompanija potvrđuje da ostaje posvećena populaciji gejmera. "Naš glavni fokus je i dalje naše ključno tržište, jer će tržište kriptovaluta najverovatnije nastaviti da bude nestabilno", ističu iz kompanije Nvidia.

Nije pojašnjeno kako Nvidia planira da gejmere učini prioritetnim segmentom. Kompanija je nedavno maloprodaji preporučila da limitiraju broj GPU-ova koje prodaju rudarima kriptovaluta, ali ovo nije nešto na šta Nvidia može konkretno da utiče.

Izvor: TechSpot

Komentari

0 Dodaj komentar

Koji pametni zvučnik je najpametniji?

Mount Your Friends 3D stiže 23. februara

10604
10605
10606
10607
10608
10609