Greška

Došlo je do greške.

Nvidia očekuje da će GPU tržište imati nedostatak zaliha tokom najvećeg dela 2022. godine

19.08.2021 16:11 | 0 Biznis IT
Nvidia očekuje da će GPU tržište imati nedostatak zaliha tokom najvećeg dela 2022. godine


Tokom kompanijinog finansijskog izveštaja, Jensen Huang - izvršni direktor Nvidije, je izjavio da očekuje da će tržište grafičkih karti imati ograničene zalihe "tokom najvećeg dela sledeće godine", što je loša vest za PC gejmere.

Da bi pojasnio problem, Jensen je istakao da je "potražnja prevelika", a Nvidia je zabeležila rast na tržištu radnih stanica, poslovnom tržištu, kao i cloud gejming tržištu. S obzirom na to da Nvidia beleži takav rast u svim oblastima svog poslovanja, lako je razumeti zašto kompanija ima ograničenu ponudu.

 

Pogledajte još: Nvidia RTX A2000 je perfektan GPU za računare malog formata


Jensen svoju liniju RTX grafičkih karti naziva nadogradnjom koja se odvija "jednom u generaciji", kako za korisnike radnih stanica, tako i za gejmere. Populacija gejmera dobija podršku za nove funkcije, poput hardverski akcelerisanog  ray tracing-a i tehnologija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, poput DLSS-a. U isto vreme, korisnici radnih stanica imaju koristi od jačih video kodera, velikog AI ubrzanja i povećanja tradicionalnih računarskih performansi. Nvidijina RTX linija nudi mnoge prednosti različitim sektorima, a Nvidia je kao rezultat toga ostvarila snažnu prodaju.

Nvidia je potvrdila da ima dovoljno zaliha da ispuni očekivanja za rast u drugoj polovini 2022. godine i očekivanja rasta za sledeću fiskalnu godinu. Nažalost, Nvidia nije ponudila nikakav komentar o mogućnostima da obezbedi dodatne zalihe svojih grafičkih karti.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Pojavile su se specifikacije za Moto Tab G20

Pogledajte koje sve nove funkcije kamere donosi Motorola edge 20 pro

10604
10605
10606
10607
10608
10609