Greška

Došlo je do greške.

Nvidia objavila rezultate od kripto prodaje i predviđa veliki pad na ovom polju

11.05.2018 13:42 | 1 Biznis IT
Nvidia objavila rezultate od kripto prodaje i predviđa veliki pad na ovom polju


Kompanija Nvidia je po prvi put objavila koliku zaradu je ostvarila od prodaje grafičkih čipova namenjenih tržištu kriptovaluta, a istaknuto je da će ova brojka biti značajno manja u drugom tromesečju.

Potražnja od strane rudara kriptovaluta je bila veća nego što se očekivalo tokom prvog tromesečja i ovo je rezultiralo prihodom od 289 miliona dolara, kako je istakla Nvidia tokom svog finansijskog izveštaja objavljenog ove nedelje. Kripto prodaja će, doduše, najverovatnije doživeti pad za oko dve trećine tokom trenutnog fiskalnog tromesečja, prema navodima Nvidije.

Prodaja tokom prvog tromesečja je bila značajno veća od onoga što je bilo koji analitičar projektovao. Poojedini analitičari su predviđali prihod od kripto prodaje od oko 200 miliona dolara, pre nego što je Nvidia objavila svoje zvanične rezultate.

"Rudari kriptovaluta su kupili veliki deo naših grafičkih karti što je dovelo do povećanja cena. Verujem da veliki broj gejmera nije bio u prilici da kupi nove GeForce GPU-ove zbog ovakvog razvoja situacije", istakao je Jensen Huang - CEO kompanije Nvidia.

Akcije kompanije Nvidia su doživele pad od 3,8% nakon što su objavljene ove informacije u okviru finansijskog izveštaja.

Izvor: Bloomberg

Komentari

0 Dodaj komentar

Dolphin Attack može da prevari pametne zvučnike i digitalne asistente

Moto Z3 Play render potvrđuje senzor otiska prsta sa strane

10604
10605
10606
10607
10608
10609