Greška

Došlo je do greške.

Nvidia lansira platformu za kreiranje interaktivnih 3D avatara

10.11.2021 10:10 | 0 Biznis IT
Nvidia lansira platformu za kreiranje interaktivnih 3D avatara

 

Nvidia je najavila Omniverse Avatar, novu platformu za kreiranje interaktivnih AI avatara. Platforma objedinjuje Nvidijine različite tehnologije u govornoj veštačkoj inteligenciji, kompjuterskom vidu, razumevanju prirodnog jezika i simulaciji.

Nvidia kaže da su digitalni avatari kreirani pomoću platforme interaktivni sa 3D grafikom sa Ray-tracingom i mogu da vide, govore i razgovaraju o različitim temama. Platforma otvara vrata stvaranju virtuelnih asistenata koji se mogu primeniti u praktično bilo kojoj industriji, piše XDA-developers. Nvidia predviđa da bi tehnologija mogla da pomogne u širokom spektru interakcija sa korisničkim uslugama kao što su porudžbine u restoranima, zakazivanje i rezervacije, bankarske transakcije itd.

Tokom prezentacije, Nvidia je pokazala nekoliko demo snimaka Omniverse Avatara. U jednom demo-u vidimo verziju generalnog direktora Nvidia-e Jensena Huanga koji odgovara na pitanja o temama kao što su biologija i klimatske promene. U međuvremenu, drugi prikazuje animirani lik u kiosku restorana koji razgovara sa mušterijama dok naručuju hranu sa menija.

 

 

Zora inteligentnih virtuelnih asistenata je stigla. Omniverse Avatar kombinuje osnovnu NVIDIA-inu grafiku, simulaciju i AI tehnologije kako bi napravio neke od najsloženijih aplikacija u realnom vremenu ikada kreiranih. Slučajevi upotrebe kolaborativnih robota i virtuelnih asistenata su neverovatni i dalekosežni“, rekao je Jensen Huang, izvršni direktor Nvidije.

Omniverse Avatar je deo Nvidia Omniverse, kompanije za simulaciju virtuelnog sveta i platformu za saradnju. U početku ograničen na inženjere i programere, Omniverse je sada u otvorenoj beta verziji skoro svih i trenutno ga koristi više od 70.000 korisnika. BMW, Adobe, South Park, Bentli, Ericsson i Epigraph su među kompanijama koje koriste OmniVerse.

Kao što je gore pomenuto, Omniverse Avatar koristi različite tehnologije govorne inteligencije, kompjuterskog vida i tehnologije obrade prirodnog jezika. Za prepoznavanje govora i razumevanje jezika, oslanja se na NVIDIA Riva i Megatron 530B, dok NVIDIA Merlin i NVIDIA Metropolis pružaju mehanizam za preporuke i mogućnosti percepcije.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Procurele sve specifikacije za Moto Edge 30 Ultra, stiže sa Snapdragon 898 čipsetom

Cena Surface SE laptopa sa Windows 11 SE pruža pravu alternativu Chromebooku

10604
10605
10606
10607
10608
10609