Nvidia i Apple rade na novim Mac proizvodima

Zahvaljujući novom listingu poslova koji je otkrio Bloomberg, izgleda da Nvidia i Apple rade zajedno na novom Mac proizvodu.

Ukoliko pogledate Mac računare koji su dostupni danas, videćete da svi modeli visoke klase imaju AMD GPU-ove. Ovo je slučaj već poslednjih nekoliko godina iako je Apple u prošlosti pravio promene između rešenja koja imaju AMD i Nvidia. Ipak, u prethodnih nekoliko godina Apple se držao AMD-a.
Zahvaljujući novom listingu poslova koji je otkrio Bloomberg, izgleda da Nvidia i Apple rade zajedno na novom proizvodu. U listingu se navodi da će dve kompanije učiniti da Apple kreira novi revolucionarni proizvod. Imajući u vidu da je Nvidia pretežno proizvođač GPU-ova, najverovatnije možemo da očekujemo nove Mac proizvode koji će ispod haube imati Nvidijine GPU-ove.
Ukoliko očekujete ove proizvode uskoro, možda ćete biti razočarani jer Apple i za sledeću rundu osvežavanja Mac proizvoda planira da se drži AMD GPU-ova. Najverovatnije ćemo nove Mac računare sa Nvidia GPU-ovima videti u toku 2017. godine.
Šta je doneo macOS Sierra?
Izvor: Bloomberg
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi