Greška

Došlo je do greške.

Nvidia GPU-ovi se mogu prevariti da podržavaju AMD FreeSync

29.08.2018 17:12 | 2 Hardver
Nvidia GPU-ovi se mogu prevariti da podržavaju AMD FreeSync


Nove generacije Nvidia GPU-ova, kao što su Pascal i Maxwell ispunjavaju ili prevazilaze hardverske zahteve za AMD FreeSync, jer imaju DisplayPort 1.4 konektore koji uključuju funkcije DisplayPort 1.2a koji su potrebni za VESA adaptive sync.

Kako bi promovisala svoju sopstvenu G-SYNC tehnologiju, Nvidia ne pominje ovu funkciju za monitore ili softver koji podržavaju FreeSync. Međutim, Redditor pod nadimkom "bryf50" je našao način da zaobiđe ovo. Trik je prilično jednostavan, ali će korisnicima biti potrebne igre koje podržavaju menjanje u letu za rendering GPU-ova, kao i AMD Radeon grafičku kartu pri ruci.


Pogledajte još: Test: AMD FreeSync 2 HDR tehnologija


Kada je istraživao sistemska podešavanja u Warcraft: Battle for Azeroth igri, bryf50 je otkrio da je u pokretu moguće menjati "rendering GPU", bez potrebe da se fizički povezuje displej sa novoizabranom grafičkom kartom. Igru je moguće startovati sa displejom konektovanim na VGA1 (AMD Radeon GPU) i promeniti renderer u okviru igre na VGA2 (Nvidia GPU). FreeSync bi trebalo da nastavi da radi, dok korisnik uživa u performansama Nvidia GPU-a.

Izvor: TechPowerUp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Kontra Neregistrovan korisnik
Kome treba takva karabudzevina... Ako mi vec treba amd karta, onda cu koristiti freesync preko nje regularno. Nvidia nece podrzati freesync, jer bi time ugrozila sopstvenu g-sync tehnologiju, i znatno bi opala potraznja za g- sync monitorima... Nvidia je trebala da napravi isto softversko resenje kao amd, a ne hardversko... Ovako freesync pobedjuje jer daje slicne performanse kao i g-sync(u zavisnosti od monitora), a daleko je jeftiniji...

Samsung Galaxy S9+ primećen na GFXBenchu uz Android 9 Pie

LG na IFA 2018 prikazao prvi svetski 8K OLED TV

10203
10205
10206
10207
10208
10209