Greška

Došlo je do greške.

Nvidia donosi RTX na ARM (video)

20.07.2021 12:07 | 0 Hardver
Nvidia donosi RTX na ARM (video)


Tokom GDC 2021 događaja, Nvidia je prikazala najnovije RTX grafičke karte koje rade uz MediaTek Kompanio 1200 procesor zasnovan na ARM-u, čime je ukazano na budućnost PC gejminga visokih performansi.

Ukoliko se Nvidijina akvizicija ARM-a odobri, kompanija će imati priliku da kreira u potpunosti Nvidia sisteme sa ARM procesorima i GeForce grafičkim kartama, čime bi značajno pripretila AMD-u i Intelu i njihovim x86 procesorima.


Nvidia je nedavno demonstrirala jedinstvenu ARM varijantu Wolfenstein Youngblood igre, koja ukazuje na mogućnosti RTX tehnologije na ARM-u. Ova demo verzija igre neće biti komercijalno dostupna, ali svakako ukazuje na potencijal gejming sistema zasnovanih na ARM-u. Pored toga, demo je pokrenut i na Linuxu, što ukazuje na to da je Nvidia uspela da RTX funkcije kao što je DLSS omogući izvorno i za Linux platformu.

Ovaj demo video pokazuje značajan preokret u poslovanju Nvidije, ukazujući na način na koji kompanija može da utiče na gejming tržište ukoliko njeni konkurenti ne uspeju da unesu dovoljno inovacija.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Microsoftov DirectStorage API za igre stiže na Windows 10

Apple je objavio iOS 14.7 sa podrškom za MagSafe

10203
10205
10206
10207
10208
10209