Greška

Došlo je do greške.

Nvidia RTX grafičke karte beleže neuobičajen broj prijava neispravnosti

04.11.2018 12:06 | 0 Hardver
Nvidia RTX grafičke karte beleže neuobičajen broj prijava neispravnosti


Nvidia RTX serija je od samog starta bila problematična za kompaniju. Prvo je real-time ray-tracing odložen, zbog Microsoftovog odlaganja Windows 10 October Update-a, a trenutno nema naslova koji podržavaju funkciju. Međutim, pred GPU serijom se izgleda nalaze još veći problemi, jer se pojavljuje sve više izveštaja o neispravnosti u okviru RTX familije.

Korisnici, koji su pogođeni problemima, na forumima su prijavili svoje poteškoće, koje idu od grafičkih artifakata, BSOD rušenja sistema do toga da su neke grafičke karte potpuno nefunkcionalne iz paketa. Nvidia RTX 2080 Ti Founders Edition model je glavni koji se pominje u ovim problemima, ali je primećen i određeni broj problema sa drugim GPU-ovima.


Pogledajte još: Nvidia izlistala GDDR5X GTX 1060 GPU na svojim sajtovima


Nvidia i zajednica korisnika istražuju prijavljene probleme, a mnogi spekulišu da bi uzrok mogla biti veća "die" površina na GDDR6 memoriji. Pored ovoga, proverama je utvrđeno da Micronova GDDR6 memorija prevazilazi sigurnosni limit od 95°C, potencijalno objašnjavajući izvor problema.

Nvidia trenutno negira da se broj korisnika sa ovim problemima povećava i moguće je samo da su oni koji su naišli na poteškoće dovoljno glasni na forumima, ali je teško odrediti da li je stopa povrata kupljenih grafičkih karti na očekivanom nivou. Kompanija je istakla da trenutno sa svakim korisnikom individualno istražuje nastale probleme.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung zaštitio Galaxy J2 Dash i Galaxy J2 Pure nazive

Seagate planira 100TB HDD-ove do 2025. godine

10203
10205
10206
10207
10208
10209