Greška

Došlo je do greške.

Nvidia je navodno u poodmaklom stadijumu pregovora oko kupovine ARM-a

31.07.2020 20:04 | 0 Biznis IT
Nvidia je navodno u poodmaklom stadijumu pregovora oko kupovine ARM-a


Najnovije informacije sugerišu da je Nvidia u poodmaklim stadijumima pregovira oko kupovine ARM-a za više od 32 milijarde dolara. Razgovori između dve kompanije su započeli tokom prethodnih nekoliko meseci, kada je Nvidia kontaktirala SoftBank - japansku holding kompaniju - koja je ARM kupila 2016. godine.

"Kompanija Nvidia, američki proizvođač čipova, je u pregovorima oko kupovine britanskog ARM-a od SoftBanka u sporazumu vrednosti preko 32 milijarde dolara, saopštile su dve osobe koje imaju direktne informacije o ovoj temi", prenosi FincancialTimes. U odvojenom izveštaju Bloomberga pominje se da bi dve kompanije mogle da postignu dogovor u narednih nekoliko nedelja.

 

Pogledajte još: Nvidia navodno razmatra kupovinu ARM-a


Uslovi dogovora navodno uključuju kupovinu gotovini i deonicama, čime bi početna prodajna cena bila preko 32 milijarde dolara. Trenutna tržišna valuacija kompanije Nvidia iznosi blizu 260 milijardi dolara, a kupovina ARM-a - čiji se čipovi mogu naći unutar pametnih telefona, računara, televizora i širokog spektra drugih uređaja - dodatno će poboljšati status Nvidije na tržištu.

Izvor: PocketNow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo HP Elite Dragonfly (video)

Motorola Moto G9 Plus prošao FCC sertifikaciju

10604
10605
10606
10607
10608
10609