Greška

Došlo je do greške.

Nvidia EGX tehnologija za superkompjutere može da obradi 1,6 terabajta podataka u sekundi

22.10.2019 12:40 | 0 Biznis IT
Nvidia EGX tehnologija za superkompjutere može da obradi 1,6 terabajta podataka u sekundi


Nvidia dosta sredstava ulaže u svoju tehnologiju koja je namenjena poslovnom tržištu, kako bi se sve manje oslanjala na nepouzdano i izuzetno konkurentno potrošačko tržište grafičkih karti. Kompanija je predstavila Nvidia EGX Edge Supercomputing Platform, koji spaja Nvidia CUDA-X softver sa sertifikovanim GPU serverima.

Tehnologiju podržava i Microsoft, na svojim Azure i Azure AI aplikacijama, a prihvatile su je kompanije kao što su Walmart, Samsung i BMW, kao i gradovi San Fransisko i Las Vegas.

Kao primer, Nvidia ističe da je Walmart implementirao EGX tehnologiju u svoju Levittown maloprodajnu laboratoriju, kako bi poboljšao in-store kupovinu. Uz pomoć aplikacije, Walmart je u stanju da obradi 1,6 terabajta podataka koji se generišu svake sekunde. Samsung aplikaciju koristi tokom dizajniranja i proizvodnje poluprovodnika, dok BMW podatke vuče iz kamera i drugih senzora za automatizovanu inspekciju vozila.

 

Pogledajte još: Nvidia planira da doda RTX Ray Tracing u još više igara


Nvidia EGX tehnologija se može koristiti i u drugim različitim primenama, poput prenosa 5G radio mreža, fleksibilmna je sa AR i VR tehnologijama, kao i u gejmingu. Nvidia ističe da tehnologiju već koristi preko 100 tehnoloških kompanija širom sveta.

Izvor: Engadget

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

DxOMark objavio rezultate testa kamere za Pixel 4

Xiaomi patentirao dizajn sa dve selfi kamere ispod ekrana

10604
10605
10606
10607
10608
10609