Greška

Došlo je do greške.

Novi svetski overklokerski rekord za memoriju oboren uz G.Skill i Asus hardver

23.10.2018 22:13 | 0 Hardver
Novi svetski overklokerski rekord za memoriju oboren uz G.Skill i Asus hardver


Uz svaku generaciju procesora i matičnih ploča stiže i veliki potencijal za overklokovanje memorije. Ovo stiže ili kao poboljšanje za memorijski kontroler za moderne procesore ili preko dizajna izlaza na matičnim pločama. Oba faktora igraju ključnu ulogu u postizanju rekordnih memorijskih brzina.

G.Skill je objavio da je kompanijina Trident Z RGB memorija, u partnerstvu sa Asus ROG Maximux XI Gene matičnom pločom, uspela da poveća brzinu frekvencije memorije na do sada neviđenih 5566MHz. Ovo je i Hocayu overklokeru iz Hong Konga omogućilo da njegovo ime osvane na prvom mestu HWBOT liste.

gskill2_29.jpg


Ovaj overklokerski rezultat je ostvaren uz pomoć tečnog azota, tokom korišćenja Intel i7-8700K procesora "anderklokovan" tokom trajanja testa sa dva aktivna jezgra/threada, kako bi se zadržala stabilnost. Povećanje DDR4 brzina preko maksimalnih nivoa zahteva žrtvovanje nekih drugih oblasti, ali ovo svakako ne umanjuje dostignuće koje je ostvario Hocayu.

Sektor DDR4 memorije brzo napreduje, a 3200MHz polako postaje novi minimalni standard za računare iz gornjeg segmenta, posebno kada su u pitanju Ryzen korisnici. Naredna generacija DDR5 memorije se takođe očekuje na tržištu u dolazećim godinama, što će svakako overklokere memorije inspirisati da brzine poteraju do novih ekstrema.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pixel 3 XL i iPhone XS Max na testu brzine (video)

Xiaomi Black Shark Helo ozvaničen uz 10GB RAM-a i AMOLED ekran

10203
10205
10206
10207
10208
10209