Greška

Došlo je do greške.

Novi superkompjuteri sa AMD EPYC platformom se uključuju u COVID-19 istraživanja

16.05.2020 09:33 | 0 Hardver
Novi superkompjuteri sa AMD EPYC platformom se uključuju u COVID-19 istraživanja


Kompanije AMD i Lenovo su, u saradnji sa holandskim Nacionalnim institutom za subatomsku fiziku - i Nikhefom, objavili da će novi i tek instalirani računski sistem, koji je trenutno u fazi testiranja, biti posvećen istraživanju COVID-19 virusa.

Ovaj sistem računara je namenjen za proračune iz sfere fizike čestica i gravitacionih talasa. DC-proširenje zasnovano na Lenovo ThinkSistem SR655 serverima instalirano je da se pripremi za sve veće protoke podataka koji dolaze iz CERN-a, gde se predviđa da akcelerator čestica velikog hadronskog sudara proizvede deset puta više od trenutne količine podataka. Prošle nedelje su isporučena i instalirana ukupno četiri serverska ormana, sa više od 3800 AMD EPYC procesorskih jezgara i 31 terabajta memorije.

amd2_164.jpg


Nova izgradnja klastera najavljena za ovu nedelju sledi nakon prošlogodišnjeg dogovora sa Nikhefom, koji je najavio proširenje svog centra podataka preko Dell EMC PoverEdge R6415 servera koje pokreće AMD EPYC. Institut doprinosi stvaranju budućih tehnologija, pri čemu će fizika čestica imati ključnu ulogu u razvoju interneta, GPS navigacije, napredne senzorske tehnologije i tehnika medicinskog snimanja.

Najava dolazi nakon što je AMD objavio nedavne planove s Nacionalnom laboratorijom Lawrence Livermore i Penguin Computing u SAD-u za nadogradnju klasičnog klastera visokih performansi (HPC) "Corona", koji bi pomogao u istraživanju COVID-19. Corona sistem će koristiti COVID-19 HPC Consortium, američko partnerstvo koje pruža besplatne računarske resurse naučnicima iz cele zemlje koji su angažovani u borbi protiv COVID-19 virusa.

Izvor: AMD

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook dodaje GIPHY u svoj Instagram tim

Testirali smo TCL 10 Pro (video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209