Greška

Došlo je do greške.

Novi Sony IMX866 RGBW senzor će debitovati na vivo X80 seriji

22.04.2022 09:15 | 0 Mobile
Novi Sony IMX866 RGBW senzor će debitovati na vivo X80 seriji

 

Prošle nedelje govorili smo o prvim fotografijama najnovijeg telefona vivo X80 Pro+, tačnije fotografijama koje su ukazivale na dizajn zadnjeg modula kamera ovog mobilnog telefona. Ogroman kockasti modul na kome se nalazi kružno kućište za kamere, ali i ekran sa desne strane popul onog koji je prvi put viđen kod Xiaomi Mi 11 Ultra.

Pored toga, pojavile su se još neke informacije o vivo X80 seriji telefona, poput unapređenog V1 + ISP, kao i Dimensity 9000 ili Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilnih čipseta za različite modele unutar ove serije uređaja.

Dakle, veoma moderan dizajn je ukombinovan sa veoma moćnim specifikacijama, a sve to je upravo postalo još moderniji jer su se pojavile informacije kako će ovaj mobilni uređaj predstaviti i najnoviji Sony IMX866 RGBW senzor glavne kamere.

Sony IMX766, koji se pojavio u vivo X70 generaciji mobilnih uređaja koristi standardnu Quad Bayer tehnologiju koji spaja četiri susedna piksela u jedan kako bi se smanjila veličina napravljene fotografije a očuvao kvalitet. Sada, novi Sony IMX866 senzor koristi potpuno drugačiji RGBW filter koji bi trebalo da uhvati više svetlosti, a čije će fotografije biti dodatno poboljšane algoritmima procesiranja slike na V1+, piše GSM Arena.

 

vivosoivasonykamera.jpgPrema informacijama koje su trenutno dostupne, ovaj senzor trebalo bi da bude iste veličine kao njegov prethodnik, sa formatom 1/1.5”. U ovom trenutku još uvek nema informacija oko toga koje bi mogla biti rezolucija ovog senzora.

Pored toga, vivo X80 serija telefona trebalo bi da ima i senzor sa “gimbal” stabilizacijom. Pored toga, ovaj telefoni će najverovatnije imati još jedan senzor koja će biti sočivo sastavljeno od 7 elemenata. Uz sve ovo, što stvarno zvuči veoma zanimljivo, sve kamere trebalo bi da imaju dodatna unapređenja koja dolaze od Zeiss T* antireflektivnog sloja.

Sve ovo što smo do sada saznali o ovim mobilnim uređajima, ali prvenstveno o kamerama, stvarno nas je veoma zaintrigiralo. Na sreću nećemo morati dugo da čekamo da saznamo prave informacije, kao i cenu, jer će ova kompanija zvanično predstaviti svoje nove uređaje 25. aprila.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Novi sistem rangiranja videa stiže na Instagram

OnePlus Ace predstavljen sa Dimensity 8100 Max čipsetom

10104
10105
10106
10107
10108
10109