Greška

Došlo je do greške.

Novi sistem rangiranja videa stiže na Instagram

21.04.2022 18:25 | 0 Software/Web
Novi sistem rangiranja videa stiže na Instagram

 

Ako ste vlasnik uticajnog Instagram naloga, novi Instagramov algoritam će biti vam biti prava noćna mora. Ova društvena platforma usvojila je novi algoritam rangiranja koji favorizuje kreatore originalnog sadržaja u odnosu na video snimke koji se dele sa drugih platformi kao što je TikTok.

Izvršni direktor Instagrama, Adam Moseri, otkrio je novo ažuriranje na Tviteru:

 

Primarno je usredsređen na koncept originalnosti, rekao je o poslednjem ažuriranju. "Kreatori su neverovatno važni za budućnost Instagrama i želimo da budemo sigurni da su uspešni i da dobiju svo priznanje koje zaslužuju."Originalni postovi će imati prioritet u odnosu na one koji se dele i na drugim platformama kao rezultat modifikacije rangiranja. U principu, ovo bi trebalo da učini jedinstveni materijal vidljivijim u Instagram fidovima i Reels-ovima.

Instagramov novi algoritam je deo cilja kompanije da spreči deljenje ponovo objavljenih video zapisa iz drugih aplikacija, kao što je TikTok. Kao rezultat toga, njegovi algoritmi će paziti na digitalne vodene žigove trećih strana i degradirati te snimke na platformi Reels.

 

instagram.jpgNakon obnove hronoloških fidova u martu, ovo je najnovija modifikacija algoritma platforme u vlasništvu kompanije Meta.

Instagramove oznake osoba su takođe ažurirane. Korisnici već duže vreme mogu da označavaju druge u svojim objavama, ali oznake prikazuju samo imena njihovih naloga. Vlasnici naloga sada mogu da menjaju svoje profile i dodaju kategorije u zavisnosti od svojih hobija ili zanimanja. Ove oznake će se zatim pojaviti u drugim postovima na kojima su označeni, piše Phandroid.

U međuvremenu, heštegovi proizvoda u objavama u feedu sada su otvoreni za svakoga u SAD-u, a ne samo za kreatore i kompanije, kao što su ranije bili. Nova funkcija, prema Moseriju, dizajnirana je da vam pomogne da generišete saobraćaj ka biznisu koji podržavate.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Testirali smo za vas: POCO M4 Pro recenzija

Novi Sony IMX866 RGBW senzor će debitovati na vivo X80 seriji

10504
10505
10506
10507
10508
10509