Novi SD Express format donosi ekstremne brzine i kapacitete (video)

Jedna obična SD kartica bi jednog dana mogla biti dovoljna da uskladišti sve naše kolekcije fotografija, videa, muzike i dokumenata

Jedna obična SD kartica bi jednog dana mogla biti dovoljna da uskladišti sve naše kolekcije fotografija, videa, muzike i dokumenata. SD Association, grupacija koja je zadaužena za standardizaciju memorijskih kartica, upravo je najavila novi format pod nazivom SD Express. Format dodaje PCI Express i NVMe interfejse u kartice.
 
Pogledajte još: Samsung PRO Endurance microSD kartice karakteriše velika izdržljivost
Ono što je najzanimljivije kod novog formata, jeste da donosi brzine transfera podataka do 985 MB/s. Još impresivnije je da novi format maksimalan kapacitet SD kartica podriže sa 2TB na čak 128TB. Ovo znači da SD kartica može da zameni sve hard diskove, sem ukoliko vam nisu potrebne veće brzine prenosa podataka.

Na jednu ovakvu SD karticu je moguće uskladištiti preko 25.000 HD filmova, ili 256 miliona fotografija ili preko 256 miliona pesama.SD kartice, sa značajno povećanim brzinama transfera i kapacitetom, su veoma praktično rešenje za kreatore videa koji sadržaj prave u 4K, 8K ili VR. Treba imati na umu da je kapacitet od 128TB teoretski limit. Čak su i 1TB kartice prilično retke, a SD kartice od 512GB koštaju stotine dolara.Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi