Novi Samsungov patent za telefon sa senzorima ispod displeja

Patentirani telefon stiže sa transparentnom antenom, koja je smeštena između zaštitnog stakla i displeja

WIPO organizacija za patente je 24. oktobra objavila Samsungov patent za “Antena uređaj i elektronski uređaj koji uključuje istu”. Patent opisuje smartfon punog ekrana sa više senzora ispod displeja.Patentirani telefon stiže sa transparentnom antenom, koja je smeštena između zaštitnog stakla i displeja. Performanse antene neće biti umanjene, prema opisu iz patenta. Pored antene, nekoliko drugih senzora će biti smešteno ispod displeja.
Pogledajte još: Samsungov patent otkriva telefon sa izrezom i otvorima za senzore u kućištu
Telefon takođe ima mali otvor za risiver i mikrofon. Pored ovoga, senzor otiska prsta i kamera su takođe smešteni ispod displeja. Prednja kamera je smeštena u sredinu PCB-a, a za ovu svrhu otvor je kreiran u displeju. Sa suprotne strane, na poleđini je takođe kreiran otvor, ali nije opisano koja je njegova svrha. Moguće je da kamera modul ima i prednji i poleđinski senzor.
sam2_185.jpgDisplej bi mogao imati i hologramski uređaj, koji bi omogućavao prikaz 3D projektovane slike korišćenjem svetlosti. Alternativno, u patentu se pominje i integracija projektora. Više detalja o patentu je dostupno ovde.Izvor: LetsGoDigital
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi