Greška

Došlo je do greške.

Novi pad vrednosti Bitcoina i drugih kriptovaluta

24.05.2018 13:17 | 2 Biznis IT
Novi pad vrednosti Bitcoina i drugih kriptovaluta


Bitcoin i većina drugih kriptovaluta su imali pad vrednosti u sredu, najnoviji u poslednje dve nedelje. Svih 25 najvećih kriptovaluta po tržišnoj vrednosti je zabeležilo padove.

Vrednost Bitcoina je pala za više od 7% tokom prethodna 24 sata, najpopularnija kriptovaluta je zapravo zabeležila i najmanji pad u poređenju na ostale digitalne valute (trenutno vredi oko 7350 dolara). Šest valuta iz top 10 je imalo pad vrednosti koji je veći od 10 procenata.

Postoji nekoliko razloga najnovijeg pada vrednosti kriptovaluta, a jedan od najvećih katalizatora je strah od regulatornih pravila. Strahovi od globalne regulacije kriptovaluta su već bili aktuelni tokom ove godine, a ranije smo imali priliku da vidimo sagu sa digitalnim valutama u Južnoj Koreji, a sada se silična situacija ponavlja u SAD. Naravno, regulisanje kriptovaluta na tržištu nije loša stvar, ali će previranja u ovom segmentu proizrokovati dodatne fluktuacije njihovih vrednosti.

Regulisano tržište će najverovatnije privući veći broj investitora, a implementacija regulativa na globalnom planu će doneti preko potrebnu stabilnost tržištu što je jedna od glavnih prepreka u mejnstrim prihvatanju kriptovaluta.

Izvor: TheMotleyFool

Precise Član postova: 594
Samo 10% pad? Nadao sam se da je veci pad u pitanju... valjda ce kako se leto blizi sve vise padati.

Battlefield V stiže u oktobru, prikazan najavni trejler (video)

Sony ne odustaje od gejminga u pokretu

10604
10605
10606
10607
10608
10609