Greška

Došlo je do greške.

Novi, ni manje ni više, nego - MP3 plejer

10.03.2022 13:53 | 0 Multimedija
Novi, ni manje ni više, nego - MP3 plejer

 

MP3 plejeri su do veoma skoro bili istorija, i sa dobrim razlogom. Moderni mobilni telefoni su došli i doneli sve ono što su i mp3 plejeri mogli samo mnogo bolje, a uz to i mnogo više. Godinama i godinama niko od vas verovatno nije ni pomislio na MP3 plejer u bilo kom kontekstu mimo nostalgije i prisećanja kako je 512MB skladišnog prostora bilo mnogo i kako je na takve plejere moglo da stane čak 100 pesama.


Sve do sada, činilo bi se, jer je Kanye West, ili Ye kako bi sada želeo da ga zovu, odlučio da razvije novi MP3 plejer u saradnji sa hardverskom kompanijom Kano. Na prvi pogled, a i na drugi, pa možda i na treći, ne postoji baš neki lako očigledan razlog za postojanje ove spravice koja liči na braon oblutak.

 

mp3.jpg


Međutim, ovaj uređaj ipak krije skrivenu funkcionalnost koja može biti makar zanimljiva i neobična, ako ne baš i najkorisnija. Ovaj MP3 plejer dozvoljava korisniku da ključne elemente pesme, iliti “stems”, menja dok sluša muziku na njemu. TI ključni elementi su, pored basa i bubnja, i vokal, kao i razni semplovi koji se koriste u pravljenju muzike.

Cilj iza ovog uređaja, po rečima glavnog dizajnera ovog proizvoda, Bruna Šilingera, jeste stvaranje jednog živog albuma koji slušaocima, ili je možda bolje reći producentima, daje mogućnost da različite elemente u svakoj pesmi promene i prilagode sopstvenom senzibilitetu. Dakle, potpuna mini revolucija slušalačkog iskustva, piše Dezeen..

 

mp3tekst1.jpg


Kao što smo već nagovestili, uređaj je dobio naziv po izrazu “stem” koji se u muzičkoj industriji koristi kako bi se opisale individualne sekcije, tj. zasebni kanali kojima su snimani različiti delovi pesama. Za sada, moguće je menjati brzinu različitih sekcija pesme, kao i puštati ih u nazad i ponavljati ih, a sve tu uz haptic feedback dok korisnik unosi promene pomeranjem prsta po četiri ose ovog MP3 plejera. Tu je i bluetooth, kao i 3.5mm jack za slušalice. I to je otprilike to. Isporuke su već u toku


A kakve veze sa svim tim ima Kanye, izvinite, Ye? On je svoj novi album, Donda 2, izbacio ekskluzivno na ovom uređaju za koji košta 200 dolara. Za mnoge previše, za neke premalo za revoluciju. Svakako originalno.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Porast opasnosti od malvera na mobilnim uređajima

Google radi na rešenju za rasterećivanje skladišnog prostora

Slične teme
10304
10305
10306
10307
10308
10309