Greška

Došlo je do greške.

Novi mini LED-osvetljeni LCD paneli bi mogli ugroziti OLED displeje

02.11.2018 20:32 | 0 Multimedija
Novi mini LED-osvetljeni LCD paneli bi mogli ugroziti OLED displeje


Industrijski izvori tvrde da je mini LED tehnologija dovoljno sazrela i ovo godine je već započeta masovna proizvodnja, ali još uvek nije spremna za komercijalnu rasprostranjenost. Razlog, zbog kojeg je razvoj ovog dela tržišta zanimljiv, jeste što bi mini LED-osvetljeni LCD IPS paneli mogli izmeniti izgled tržišta u industriji displeja.

Mini LED tehnologija takođe može da se koristi kao podrška za aktivne matrix LED panele, ali pozadinskom osvetljenje za LED-ove ostaje glavi fokus jer su lakši za proizvodnju i cena im je značajno niža. Pored ovoga, poboljšanja u perforamansama u odnosu na konvencionalne LCD panele su navodno izuzetna. Izvori ističu da su osvetljenje, kontrast, reprodukcija boja i ušteda energije značajno superiorniji u odnosu na aktuelne LCD-ove, a čak mogu da se takmiče sa AMOLED-om.


Ne propustite test: LG SK10Y Soundbar


Nova tehnologija može značajno da poboljša HDR performanse na LCD ekranima, zbog broja LED-ova koji se koriste u pozadinskom panelu.

Gledajući unapred, mini LED-osvetljeni LCD paneli bi mogli poslužiti kao odskočna daska ka micro LED pozadinskom osvetljenju, koji je i dalje težak za proizvodnju.

Izvor: Digitimes

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Smartfon tržište u padu i tokom trećeg tromesečja, kineski proizvođači u naletu

Nove informacije o Samsungovom savitljivom telefonu

10304
10305
10306
10307
10308
10309