Greška

Došlo je do greške.

Novi macOS Big Sur je spreman za Mac uređaje

13.11.2020 12:07 | 0 Software/Web
Novi macOS Big Sur je spreman za Mac uređaje


Apple je u junu najavio svoj novi macOS Big Sur, a operativni sistem je sada objavljen u svojoj finalnoj verziji. OS stiže sa novim dizajnom i novim aplikacijama, uključujući Messages ažuriranja koja smo videli za iOS 14.

Najnoviji macOS Big Sur uključuje providnost i "depth shading", kako bi se smanjila vizuelna kompleksnost i usmerio fokus ja sadržaju i novim simbolima. Tasteri se pojavljuju samo kada su potrebni, a tu je i novi objedinjeni prostor za obaveštenja i vidžete.

Apple je dodao i redizajniranu opciju za izbor fotografija, kako bi olakšao njihovo deljenje. Korisnici mogu da kreiraju Memoji na Mac uređajima. Poruke će moći da se obeležavaju i biće sinhronizovane na različitim uređajima. Map aplikacija je dobila redizajn, sa nekoliko novih funkcija.

macos2_2.jpg


Kada je u pitanju Safari, pregledač interneta je sada brži i manje troši bateriju, a ima novu početnu stranicu koja se može prilagođavati. Photos sekcija dobija bolju Retouch alatku, dok je Apple Music For You zamenjen Listen Now sekcijom.

Pored ovoga, Microsoft je objavio novu verziju svog Mac Office 2019 softvera, uključujući podršku za macOS Big Sir i kompatibilnost sa Apple Silicon uređajima.

Izvor: PocketNow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavila se lista uređaja koji su kompatibilni za HarmonyOS

iPhone 13 bi mogao imati zanimljiv dizajn baterije

10504
10505
10506
10507
10508
10509