Novi Intelov HT roadmap

Po novom Intelovom Hyper Threading roadmapu, svi Intel Pentium 4 procesori koji se pojave nakon modela na 3.06GHz imaće podršku za ovu novu tehnologiju. Postavlja se pitanje, šta će biti sa Celeron procesorima i da li će oni imati HT podršku, ili će kao i dosadašnje serije ostati bez nje. Na to pitanje čak ni čelnici Intela nisu imali pra

Po novom Intelovom Hyper Threading roadmapu, svi Intel Pentium 4 procesori koji se pojave nakon modela na 3.06GHz imaće podršku za ovu novu tehnologiju. Postavlja se pitanje, šta će biti sa Celeron procesorima i da li će oni imati HT podršku, ili će kao i dosadašnje serije ostati bez nje. Na to pitanje čak ni čelnici Intela nisu imali pravi odgovor, jer po svim pokazateljima, u kompaniji se još odlučuje, da li će njihova low-end serija procesora podržavati HT.

Što se tiče mobilnih procesora, situacija je daleko komplikovanija. Zbog kašnjenja sa pojavom HT tehnologije, kao i power saving rešenja, ova mogućnost da i mobilni računari rade u Hyper Threading modu ostavljena je za budući Windows Longhorn.
Izvor : Digit-life

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi