Greška

Došlo je do greške.

Novi Huawei Wi-Fi ruteri su sposobni da signalom pokriju velike oblasti

11.01.2018 13:43 | 0 Hardver
Novi Huawei Wi-Fi ruteri su sposobni da signalom pokriju velike oblasti


Kineski Huawei je tokom CES 2018 sajma predstavio svoj novi Wi-Fi ruter. Huawei WiFi Q2 je kompanijin najnoviji "mesh network" ruter, koji korisnicima omogućava da upare baznu stanicu sa do 16 satelita, kako bi signalom pokrili širu oblast.

Ovo je odlično rešenje za one koji imaju kuću koja je prevelika za njihov postojeći ruter, dok će korisnici koji žive u manjem stanu biti zadovoljni i uobičajenim ruterima.

Ruteri koji koriste mesh network tehnologiju nisu novost. Linksys, Netgear i Google već imaju svoja rešenja na ovom polju. Huawei ističe da je WiFi Q2 jedinstven jer koristi hibridni sistem koji implementira i 1Gb PLC (Power Line Communication) konekciju, koja nudi balans loadovanja i druge prednosti na mreži.

Dizajn WiFi Q2 rutera je solidan, a podešavanje je lagano jer se u najvećem delu bazira na plug-and-play sistemu. Prema navodima Huaweija, sateliti se mogu konektovati za manje od dva minuta.

Huawei će WiFi Q2 prodavati u tri varijante - sa jednim, dva ili tri satelita. Kompanija nije objavila cenu i dostupnost rutera.

Izvor: TheNextWeb

Komentari

0 Dodaj komentar

Pogledajte kako uživo radi prvi telefon sa senzorom otiska prsta ispod displeja (video)

HyperX donosi prvu DDR4 RGB memoriju sa sinhronizacijom osvetljenja uz pomoć infracrvenih talasa

10203
10205
10206
10207
10208
10209