Greška

Došlo je do greške.

Novi Huawei flagship stiže na jesen

15.06.2022 15:15 | 0 Mobile
Novi Huawei flagship stiže na jesen

 

Sledeći flagship uređaj kompanije Huawei trebalo bi pred publikom da se pojavi uskoro, i to tokom avgusta ili septembra tekuće godine, makar prema informacijama koje prenosi portal Gizchina. Ovo bi se poklopilo sa predviđenim datumima predstavljanja novih perjanica kompanije Apple, što jasno govori da kompanija Huawei uopšte nije smanjila svoje apetite.

Stiže i Honor

Pored Huawei Mate 50, i novi flagship telefon kompanije Honor trebalo bi pred publikom da se pojavi otprilike u slično vreme. Prema rečima gospodina Šiguana, direktora pogona u kom se ovi telefoni sastavljaju, “Ovi uređaji doneće inovativne hardverske karakteristike i veoma bitne softverske funkcionalnosti koje vredi čekati”.

Odloženo prikazivanje

Prema ranije dostupnim informacijama na portalu Weibo, Huawei Mate 50 trebalo je pred publikom da se pojavi tokom jula ove godine. Međutim, došlo je do odlaganja iz nepoznatih razloga, najverovatnije zbog trenutnih problema sa proizvodnjom čipova u Kini.

Mate50Pro.jpg

Nezvanične karakteristike

Prema trenutnim informacijama, Huawei Mate 50 trebalo bi da pokreće 4G verzija Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilnog procesora. Zanimljivo je da bi ovaj uređaj trebalo da se pojavi sa 5G maskom za telefon koja će mu omogućiti 5G konektivnost. O čemu se tačno radi?

Sredinom maja ove godine, najavljena je 5G maska za Huawei P50 Pro. Kako je već poznato, kompanija Huwei nema pravo u svoje telefone ugrađuje 5G čip. Međutim, ovakva maska zaobilazi takve restrikcije. Sve što treba da uradite jeste da telefon stavite u ovu masku i dobićete 5G mogućnosti. Jednostavno i učinkovito. Ova maska trebalo bi za Huawei P50 Pro da se pojavi u prodaji 17. juna, pa će publika tada po prvi put videti kako sve to funkcioniše.

S obe noge na zemlji

Drago nam je da vidimo da se kompanija Huawei i dalje bori i da ne prestaje da predstavlja nove uređaje na svetskom tržištu. Tokom drugog kvartala 2020. godine, Huawei he zauzimao 20% svetskog tržišta mobilnih telefona prema navodima kompanije Statista.

U ovom trenutku, taj udeo iznosi 6,25% prema informacijama dostupnim na portalu Statscounter. Situacija je takva, da se, uprkos velikom padu na globalnom nivou, kineski tehnološki gigant upešno oporavlja od posledica sankcija koje su ih ozbiljno uzdrmale, a kako bolje nego predstavljanjem serije koja je godinama definisala premijum klasu pametnih telefona.

7 ekstenzija za Chrome koje život znače

Samsung poklanja soundbar od 1000 evra uz Neo QLED televizore

10104
10105
10106
10107
10108
10109