Greška

Došlo je do greške.

Novi Firefox za Android neće podržavati sve postojeće addon-ove po objavi

14.02.2020 13:24 | 0 Software/Web
Novi Firefox za Android neće podržavati sve postojeće addon-ove po objavi


Do određenih granica, novi Firefox za Android, koji trenutno ima naziv Firefox Preview, predstavlja renoviranu verziju pregledača. Mozilla ga prezentuje uz Gecko endžin, koji već koristi u svim svojim browserima i pretvara ga u upotrebljivu Android biblioteku.

Tokom kreiranja prerađene verzije Firefox za Android, addon-ovi, odnosno dodaci za pregledač, su izvukli deblji kraj i samo će manji broj njih funkcionisati na startu. To ne znači da Firefox za Android neće podržavati addon-ove. Mozilla ističe da želi da osigura da prvo iskustvo sa novim browserom bude izuzetno, tako da limitira korišćenje addon-ova samo na one koji su deo kompanijinog Recommended Extensions programa. Iako će ove ekstenzije pokrivati šiorok raspon, uključujući blokere za reklame, password manager-e i dodatke za preuzimanje sadržaja, biće ih ukupno manje od 100.

 

Pogledajte još: Firefox 72 poboljšava korisničko iskustvo na internetu


Takođe, postoji konfuzija u vezi sa većim brojem verzija Firefoxa, koje su trenutno dostupne na Google Play Store-u. Firefox planira da ovo smanji na dve verzije. Oni koji žele da nastave da testiraju nove funkcije će morati da se sa Firefox Preview Nightly (koji je izbačen) prebace na Firefox Preview. Funkcije iz Firefox Preview-a će potom biti pomerene u Firefox for Android Beta.

Za sada nije poznato kada će novi Firefox za Android biti dostupan u stabilnoj verziji.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

LG i Samsung navodno rade na prenosivim displejima za telefone

Novi HONOR pametni sat može da izdrži i do 14 dana rada

10504
10505
10506
10507
10508
10509