Greška

Došlo je do greške.

Novi DJI Ronin SC gimbal je lakši, jeftiniji i moćniji od prethodnika

17.07.2019 20:07 | 0 Multimedija
Novi DJI Ronin SC gimbal je lakši, jeftiniji i moćniji od prethodnika


DJI je najavio naslednika svog Ronin S ručnog gimbala koji je manji, lakši i jeftiniji, sa početnom cenom od 439 dolara i dostupan je od danas. U pitanju je Ronin SC, gde "c" označava "compact - kompaktan", i više je prilagođen mirorrless kamerama nego što je to bio njegov prethodnik.

Ronin SC u velikoj meri deli dizajn sa prethodnikom, sa jednim stalkom koji se širi u trostruki gimbal. Sve je kreirano od magnezijuma, čelika, aluminija i kompozitne plastike. Tu je džojstik i nekoliko tastera, koji dozvoljavaju korisniku da promeni način na koji se ovi gimbali pomeraju (ili kontroliše kretanje direktno). Ovoga puta se na svakom kraku gimbala nalaze lock svičevi, koji će pomoći korisnicima da odlože Ronin sa manje problema, ali i da olakšaju početnu ravnotežu.

Značajna karakteristika je to što je težina Ronin SC-a smanjena na 1,08 kilograma, što je skoro polovina težine Ronin S modela. To doduše znači da je i kapacitet njegovog opterećenja više limitiran - može da nosi kamere i objektive težine do 2kg, u poređenju sa 3,6kg koliko je nudio Ronin S.


DJI opisuje Ronin SC kao "najmanji, najlakši i najinteligentniji ručni stabilizator." Čak je i pametniji od Ronin S modela, sa dve nove karakteristike. Jedna od njih je mogućnost praćenja subjekata uz pomoć pametnog telefona, kao što to mogu činiti DJI dronovi i Osmo kamere.

Druga nova osobina se zove Force Mobile, koju profesionalci mogu koristiti za daljinsko usmeravanje svojih kamera dok su one montirane na jedan od naprednijih DJI-evih gimbala. Na Ronin SC-u, Force Mobile će korisnicima omogućiti da stoje na udaljenosti do 25 metara i koriste svoje pametne telefone za kontrolisanje usmeravanja kamere i gimbala.

Ronin SC će biti nuđen i u "Pro" konfiguraciji, sa cenom od 539 dolara, koja dolazi sa točkom za fokusiranje sa strane uređaja. Korisnici mogu povezati svoje kamere i koristiti ovaj točak za ručno podešavanje fokusa u pokretu za specifičnije kontrolisanje. Pro verzija SC-a se isporučuje sa eksternim motorom za fokusiranje.

dji2.jpg

DJI već godinama prodaje profesionalne gimbal sisteme, a iznenađujuća količina znanja i vrednosti koje je kompanija razvila na ovom polju u potpunosti se ogleda u SC modelu. Ronin SC je primer kada gigantska tehnološka kompanije ulaže sve što zna kako bi se takmičila na svim poljima, uključuijući i niži i pristupačniji segment tržišta.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Najavljen novi Huawei Cares servis

Prvi uređaj sa Huawei Harmony OS-om bi mogao biti Honor Smart TV

Slične teme
10304
10305
10306
10307
10308
10309