Greška

Došlo je do greške.

Novi Apple Watch sa većim ekranom i osveženim dizajnom

26.07.2022 08:59 | 0 Mobile
Novi Apple Watch sa većim ekranom i osveženim dizajnom

Radosna vest za sve koji vole pametne modne detalje. Apple planira uskoro da predstavi novi “high-end” model pametnog sata. Dosadašnja Apple Watch serija 7 koja je prošle godine donela veći ekran sa efektivnim prikazom od ivice do ivice vidljive površine ekrana je potpuno eliminisala postojanje okvira koji su bili karakteristični za starije serije. Međutim, novi Apple Watch “flegšip” ide korak dalje i praktično će doneti prvu značajniju promenu u dizajnu popularnih pametnih satova od 2018. godine.

Promena dizajna i veći ekran

Promene se pre svega ogledaju u većem ekranu čija je površina 7% veća od one na “seriji 7”. Dizajn je takođe promenjen u smislu da površina više neće biti potpuno glatka već blago hrapava, baterija će duže trajati i imaće senzor za merenje telesne temperature. Mnogi će dobiti asocijaciju da Apple ovim poboljšanjima cilja na Garmin Phoenix 7 model, što nije daleko od istine obzirom da konkurentski model isto tako raspolaže sa velikim ekranom, baterijom produžene radne autonomije i dizajnom koji naglašava njegovu izdržljivu prirodu. Ova vrsta pametnih satova je veoma popularna među rekreativcima, planinarima i “jogger” trkačima, kojima je veća baterija od praktične koristi.

Apple Watch je dodatni profit

Prodaja Apple Watch-a predstavlja segment “ostalih proizvoda” u poslovnoj aktivnosti ove kompanije, koji je svrstan u kategoriju dodatnih prihoda kao rezultat prodaje udarnih Apple proizvoda. Nije za potcenjivanje jer je obrt tokom prošle godine iznosio skoro 9 milijardi USD, sa godišnjom stopom rasta od 12.3%. Zbog toga je Apple odlučio da osveži postojeću Apple Watch liniju računajući na kupce koji do sada nisu kupili ovaj “gedžet”.

Očekuje se da Apple uskoro predstavi i Apple Watch SE, jeftiniju verziju pametnog sata sa cenom od 279 USD. Karakteristika ove linije Apple pametnih satova je da integrišu funkcije koje se nalaze u “flegšip” modelima ranijih generacija, ali po povoljnijoj ceni.

Izvor: CNBC

MediaTek procesori od sledeće godine stižu iz Intelovih pogona

Počinje peta faza: Marvel objavio planove do 2024.

10104
10105
10106
10107
10108
10109