Novi Apple macOS nosi naziv High Sierra

Apple je objavio najnoviju verziju operativnog sistema za svoje računare, koji nosi naziv macOS High Sierra.

Apple je objavio najnoviju verziju operativnog sistema za svoje računare, koji nosi naziv macOS High Sierra. Operativni sistem će biti dostupan odmah, kao developer beta verzija, kao javna beta stiže od ovog meseca, dok će se u osnovnoj verziji za javnost pojaviti na jesen.Ažurirana verzija Apple macOS High Sierra operativnog sistema obećava brži i sigurniji rad sa aplikacijama, koje će zauzimati manje mesta nego ikada. Veliki deo ovoga će biti Apple File System, za koji kompanija tvrdi da je značajno stabilniji i sigurniji od Hierarchical File Systema.
macos2_1.jpgKada su performanse u pitanju, JavaScript performanse u Safariju će biti za 80 procenata brže nego u Chrome-u. Safari će dobiti i neka sigurnosna ažuriranja, a browser će koristiti i machine learning. Mail aplikacija će, s druge strane, zauzimati 35% manje prostora nego do sada.Photos aplikacija je osvežena u novom macOS-u, a stiže sa alatkama i funkcijama koje je približavaju Photoshop iskustvu. Apple oibećava i lakšu pretragu fotografija.
macos3_1.jpgApple je objavio i novu verziju Metala, svoje tehnologije za grafiku. Metal 2 donosi podršku za VR, što je verovatno i najveća nadogradnja u odnosu na originalni Metal, koju macOS High Sierra donosi.
macos4.jpgIzvor: TechCrunch

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi