Greška

Došlo je do greške.

Novi AMD Ryzen i Intel Kaby Lake procesori će definitivno raditi samo sa Windowsom 10

11.02.2017 09:16 | 42 Hardver
Novi AMD Ryzen i Intel Kaby Lake procesori će definitivno raditi samo sa Windowsom 10

Ranije ove nedelje pojavile su se neke informacije da bi AMD mogao da objavi drajvere za Windows 7 operativni sistem za svoje predstojeće Ryzen procesore, iako se od ranije očekivalo da novi kompanijini čipovi budu kompatibilni samo sa Windowsom 10.

Međutim, u najnovijem saopštenju AMD objašnjava da to nije slučaj i da se prvobitni plan nije promenio, te da će Ryzen procesori raditi samo sa Windowsom 10. Drugim rečima, oni koji se nadaju drajverima za Windows 7 kako bi im radili novi Ryzen procesori sa starim sistemom, ostaće razočarani, pa im je jedina opcija nadogradnja na Windows 10.

Ovom odlukom, AMD se udružuje sa Microsoft-om u pokušaju da se korisnici poguraju na najnoviju verziju Windows operativnog sistema. Tu je i Intel, koji je takođe potvrdio da će njihovi predstojeći procesori takođe raditi samo sa najnovijim operativnim sistemom.

Ovakav razvoj situacije je još u januaru prošle godine najavio šef Windowsa Teri Majerson. On je objasnio da je ovakva odluka napravljena uglavnom zbog tehnologija koje su implementirane u Windows 10 i koje omogućavaju procesorima da dostignu najviše performanse.

Modeli i cene AMD Ryzen procesora

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu

 

dovlagenja Users postova: 752
A kakva je situacija sa Linuxom i Zen (Rayzen) i Kaki Lake om
ericm Član postova: 1994
mislim da bi trazenje pomoci od njih bilo uzaludnije nego da sam kliknuo na troubleshoot dugme
pisao sam mnogo puta developerima kad mi nesto nije jasno ili kad nesto ne radi kako je objasnjeno ali za mac jer umem da objasnim i uvek sam resavao problem do sada, mada ih nije puno ni bilo. u vezi windowsa iskreno ne bih znao kome sta da pisem i kako da objasnim problem a svakodnevno se desi po neki...
Space Beer Član postova: 2985
A šta da kažemo mi koji smo više problema imali sa Win 7 nego sa Win 10? Na svakom OS-u se mogu javiti razni problemi, kod Windowsa posebno jer je pravljen da podržava više hardvera i softvera nego svi ostali zajedno. Tako da pojedinačni slučajevi ne mogu biti reper za kvalitet određenog OS-a. Ne kažem da je Win 10 najbolji, niti da svi treba da pređu na desetku, ali i ljudi kojima Win 7 iz odrđenog razloga najbolji izbor, treba da shvate da drugima odgovaraju i drugi operativni sistemi. Pa čak i Win 10.
I samo da pitam - koliko vas koji ste imali probleme sa Windows-om (10 ili 7 ili bilo koji drugi) je tražilo pomoć od MS ili OEM podrške? Ili bar od proizvođača softvera?
ericm Član postova: 1994
super za tebe sto je tako, imas srece izgleda... meni se ovo drugi ili treci put desava nakon reinstalacije 10-ke, potpuno isti problemi i gluposti... prestao sam bilo sta da popravljam jer nemam zivaca a ni vremena, kad nesto prestane da radi odmah brisem...
krangasmatron Član postova: 269
Ovo sto je Ericim naveo je meni nepoznato. Ni jedan jedini problem nikada nisam imao. Prezadovoljan sam sa W10.

Novi Nokia telefoni se proizvode u Vijetnamu

Studija pokazala da gotovo niko ne voli da gleda selfije

10203
10205
10206
10207
10208
10209