Novi Alpha procesori

HP u januaru sledeće godine namerava da pusti u prodaju poslednju, unapređenu, verziju svog EV7 CPU-a, pripremajući svoj procesor za zasluženu prenziju. Njegov naslednik će se pojaviti godinu dana kasnije pod imenom EV79. Nakon toga, Alpha procesori više neće biti proizvođeni, jer se HP okreće Itanijum procesorima, u čijem je razvoju i s

HP u januaru sledeće godine namerava da pusti u prodaju poslednju, unapređenu, verziju svog EV7 CPU-a, pripremajući svoj procesor za zasluženu prenziju. Njegov naslednik će se pojaviti godinu dana kasnije pod imenom EV79. Nakon toga, Alpha procesori više neće biti proizvođeni, jer se HP okreće Itanijum procesorima, u čijem je razvoju i sam HP učestvovao. Proizvodnja bi trebala da prestane u 2004. godini, a prodaja će se maksimalno trajati do kraja 2006. godine. HP dosta očekuje od Itanium generacije procesora, a vremenom će se videti koliko je njihovo predviđanje bilo ispravno.
Izvor : VR Zone

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi