Greška

Došlo je do greške.

Novi Xiaomi flagship telefon će imati potpuno drugačiji dizajn kamere

08.06.2022 17:08 | 0 Mobile
Novi Xiaomi flagship telefon će imati potpuno drugačiji dizajn kamere

 

Serija novih rendera za Xiaomi 12 Ultra, a prema nezvaničnim informacijama dostupnim do sada, osvanuli su na portalu Zoutons. Kako navodi 9to5Google, poznati insajder OnLeaks objavio je nekoliko novih fotografija ovog telefona koje do sada najdetaljnije predstavljaju kako bi ovaj mobilni uređaj mogao da izgleda kada se pojavi na tržištu.

Ekran

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj telefon trebalo bi da se pojavi sa zakrivljenim AMOLED ekranom veličine 6,6 inča i QHD+ rezolucijom. Pored toga, očekuje se osvežavanje od 120 Hz, odnos stranica ekrana od 20:9, kao i mali “punch hole” otvor za prednju kameru. Ekran ima tanke ivice ispod i iznad ekrana, što upotpunjuje moderan dizajn.

Xiaomi12Ultrarenders2.jpg

Procesor i memorija

Glavne karakteristike ovog uređaja trebalo bi da budu Qualcomm Snapdragon serije 8, mada se još uvek ne zna hoće li to biti 8 Gen 1 ili 8+ Gen 1. Tu će se najverovatnije naći i 12 GB radne memorije, kao i najmanje 256 GB prostora za skladištenje podataka, mada mi očekujemo i verziju sa 512 GB. Dakle, opasne performanse.

Kamere

Dolazimo do najzanimljivijeg detalja ovog mobilnog telefona, a to su upravo kamere, kao i kućište za kamere. Nakon nedavno objavljenog partnerstva sa kompanijom Leica, koja je poznata po vrhunskim foto aparatima, očekuje se da će ovo biti prvi Xiaomi uređaj koji će ponosno poneti taj logo na zadnjoj strani telefona.

Na dostupnim fotografijama, impozantni modul za kamere prekriva gornju trećinu uređaja i stvarno izgleda veoma moćno. U ovom trenutku nema jasnih informacija o kamerama, ali očekuju se glavni senzor rezolucije 50 MP, ultraširokougaona kamera rezolucije 48 MP, kao i periskopsko sočivo iste rezolucije. To su tri senzora, pa ostaje nepoznanica šta će se nalaziti u ostala 4 otvora u kućištu za kamere.

Xiaomi12Ultrarenders3.jpg

Cena i datum

Pretpostavlja se da će Xiaomi 12 Ultra koštati oko 1.350 dolara, a da će se pred publikom pojaviti tokom jula meseca. Cena jeste velika, ali onih 7 izreza na kamera modulu intrigira (osam sa blicem). Sreća pa nećemo još dugo morati da čekamo na zvanične informacije.

Praktičnost na max - Testirali smo LG 34WP88C ultraširoki monitor (video)

Ovo su trikovi koji će vam pomoći da brže radite u Gmail aplikaciji

10104
10105
10106
10107
10108
10109