Greška

Došlo je do greške.

Novi video snimak otkriva glavne karakteristike i dizajn Harmony OS (video)

04.05.2021 16:04 | 0 Software/Web
Novi video snimak otkriva glavne karakteristike i dizajn Harmony OS (video)

 

Očekuje se da će Huawei početi da isporučuje Harmony OS na svoje uređaje već sledećeg meseca. Dok je interni sistem još uvek u beta verziji, na Weibu se pojavio četvorominutni video koji otkriva sva glavna poboljšanja koja je kineska kompanija uvela.

Najdrastičnija promena je novi kontrolni centar, koji se otvara povlačenjem iz gornjeg desnog ugla. Gornji levi ugao otvara pretraživač na telefonu, dok osnovni gest nadole bilo gde na ekranu otkriva obaveštenja.

Telefon koji se koristi u ovom videu je Huawei Mate 40 Pro. Aplikacije se otvaraju mnogo brže nego što smo videli na bilo kom uređaju sa Androidom. Međutim, osoba koja stoji iza videa podsetila je gledaoce da ovo trenutno radi samo za interne aplikacije, možda neće biti brza za nezavisne pregledače, igre itd.

Vizuelno, Harmony OS 2.0 je prilično blizu onome što smo videli na bilo kom EMUI 11 pametnom telefonu. Huawei je već razvio intuitivan dizajn dobrog izgleda i logično je da ga se drži. Ono što još uvek ne znamo, ali nadamo se da ćemo uskoro saznati, jeste da li je novi OS zasnovan na Android jezgru ili je to potpuno drugačija platforma, napravljena od nule.

Izvor: GSMArena

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Pogledajte kako će izgledati Samsung Galaxy Z Flip 3 sa dodatnim spoljnim ekranom, na 4K renderima

Samsung je upravo spomenuo neobjavljeni Galaxy A82 5G na svojoj veb stranici

10504
10505
10506
10507
10508
10509