Greška

Došlo je do greške.

Novi MacBook Air stiže sa M1 čipom i bez ventilatora

11.11.2020 16:10 | 0 Mobile
Novi MacBook Air stiže sa M1 čipom i bez ventilatora


Najnovije verzija MacBook Air laptopa odbacuje Intel CPU i menja ga Apple-ovim sopstvenim Apple M1 čipom. Ova promena bi novi Air trebalo da načini značajno bržim notebookom, a Apple tvrdi da je uređaj brži od 98% notebook modela prodatih prošle godine, kao i da je devet puta brži od prošlogodišnjeg Air modela.

Novi MacBook Air ima početnu cenu od 999 dolara, mada je taj model izlistan sa samo 7 jezgara. Apple je istakao da M1 čip ima osam jezgara, pa će za MacBook Air sa osmojezgarnim CPU-om i 512Gb skladišnog prostora biti potrebno izdvojiti 1249 dolara.

air2_4.jpg


Pored toga što je moćniji, novi Air neće imati ni ventilator, što je dobra vest za one koji su umorni od bučnih laptopova. Notebook stiže i sa najdugovečnijom baterijom u Air liniji, ima rafinisani Retina displej sa podrškom za P3 spektar boja. M1 čip će omogućiti da se laptop brže budi iz sleep moda, po otvaranju.

 

Ne propustite: M1 je prvi Apple Silicon čip za Mac računare i zasnovan je na ARM-u


Kada je izgled u pitanju, Apple se drži istog dizajna kao i kor prethodnog MacBook Air modela, koji je skladan i tanak. Laptop će koristiti sve optimizacije macOS Big Sur platforme, a pokretaće i iOS i iPadOS aplikacije. Apple Rosetta 2 emulator će omogućiti pokretanje postojećih aplikacija, kreiranih za Intel čipove.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Google je otkrio misteriozne bagove koji su korišćeni za hakovanje iPhone i Android telefona

Apple predstavlja novi Mac Mini računar, sa M1 procesorom

10104
10105
10106
10107
10108
10109